23948sdkhjf

Stor elektrogrossist går i svart

Ahlsell investerer i et AutoStore-anlegg som skal leveres av Element Logic. Det nye anlegget skal står klart rett etter sommerferien, og 20.000 kasser og Black Line roboter vil bidra til å kunne oppnå nærmere 80 prosent av alle linjene som plukkes på Ahlsells Logistics Center (LC) på Gardermoen.

Ahlsell tilbyr profesjonelle brukere et bredt spekter produkter og tjenester innen VVS, VA, elektro, verktøy og personlig verneutstyr og er Nordens ledende distributør innen sitt virkeområde.

– Med veksten på logistikksenteret utgjør både plass og ressurser en konstant utfordring i de korte produksjonsvinduene vi har i logistikken vår. Derfor har vi nå besluttet å investere i et splitter nytt AutoStore-anlegg med 20.000 kasser, 18 roboter, 8 innlagringsporter og 5 plukkeporter, opplyser logistikkdirektør Odd Hannestad i Ahlsell.

Mens dagens automasjonsanlegg plukker om lag 60 prosent av alle linjene, er ambisjonen med det nye anlegget å kunne plukke nærmere 80 prosent.

– Større kasser og kraftige Black Line roboter gjør at vi kan lagre langt flere artikler, forteller logistikkdirektøren.

Effektiv arealutnyttelse

Logistikkdirektøren forteller at valget av leverandør falt på Element Logic som kan levere en AutoStore-løsning som er svært driftssikker, har høy lagringskapasitet i forhold til fotavtrykk, og kan bygges ut på en enkel og effektiv måte.

– Element Logic har en solid organisasjon for å kunne serve de høye kravene Ahlsell har til en sikker og effektiv produksjonstid. Så er det jo også helt innafor at leverandøren har sitt hovedkvarter på Kløfta, smiler logistikkdirektøren.

Spennende kombinasjon med miniload

Håvard Hallås, Chief Commercial Officer i Element Logic, er fornøyd med å ha fått tilliten til å levere et nytt automatisert lagersystem for et av landets mest spennende grossister.

– Vi har stor tro på at løsningen vil gi Ahlsell et stort løft for effektiv arealutnyttelse og forbedret plukk- og innlagringskapasitet. Vi har store forventninger til kombinasjonen av innlagring til AutoStore og deres eksisterende miniload i samme område. Systemet gir meget stor arealutnyttelse og kan enkelt skaleres opp både for eventuell fremtidig økt lagring- og transaksjonskapasitet. Anlegget leveres med siste versjon av ny teknologi fra Element Logic og AutoStore, med blant annet Blackline roboter og Element Logics egen softwareplattform som styrer både AutoStore og banesystemet rundt, sier Hallås.

Kilde: Element Logic

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094