23948sdkhjf

Oppgradert i 150-tonns klassen

Cat har fornyet sin tiptruck i 150-tonns klassen, møt Next Generation Cat 785.

Gruvemaskinen Cat 785 med nyttelast fra 139 til 142 metriske tonn har motoreffekt på 1600 (1193 kilowatt) hestekrefter fra Cat 3513E-motoren. Maskinen finnes i to versjoner, enten på 249 tonn eller 255 tonn og dekkstørrelsene på henholdsvis 33R51 eller 36R51. Med de største får du nyttelast på 142 tonn. Maskinen kan bestilles i flere utslippsstandarder. Steg V-versjonen har vist forbedring i drivstoffeffektivitet på ni prosent ifølge Cat.

Per Listou, key account manager i Pon Equipment og guru på Cat sine gruvemaskiner kan fortelle at det i dag ikke er noen Cat tiptrucker i denne størrelsen i Norge. Det var i sin tid 4 stk. hos Sydvarager gruve i Kirkenes, men disse ble solgt ut av landet etter konkursen, forklarer han.

Utbyggbar teknologiplattform

Verdens største produsent av anleggsmaskiner bruker uttrykk som førersikkerhet, ytelse, mer intuitiv, mer forutsigbar, lettere tilgang til data og lettere vedlikehold for å øke effektiviteten og reduserte kostnader. Nye Cat 785 blir også omtalt som en utbyggbar teknologiplattform, selv om denne modellen så dagens lys allerede i 1985. Nå blir den førstemann ut i den nye serien av tiptrucker.

Større datainnsamling

Alle 785 er utstyrt med Cat Product Link som standard som gir kunden muligheten til å kommunisere med 4G, satellitt eller WiFi. Det gir større datainnsamling og raskere overføring til skybaserte tjenester som Cat MineStar Fleet og MineStar Edge. Det gir også mulighet for maskindiagnostikk i sanntid mens maskinen er i drift og muligheter for å forutse og forhindre feil. Informasjon, maskindata og elektroniske kontroller blitt samlet på to berøringsskjermer. Programvareoppdateringer kan planlegges og utførers slik at de ikke forstyrrer produksjonen.

Nøkkelen ligger hos føreren

Det er i førerhytta, altså hos maskinføreren, at nøkkelen ligger til produktivitet. Cat 785 har et integrert system som veileder om hastighet for å kjøre mest produktivt. I tillegg har den systemer som anti-lock bremsesystem, dynamisk stabilitetskontroll, økt traction control, fartsbegrenser, bakkestartassistent og fartsholder. I tillegg kommer nytt Auto Hoist-system som reduserer tømmetid og avlaster føreren. Systemet som måler nyttelasten er oppgradert og mer nøyaktig, det hjelper med bedre telematikk både for fører og driftsleder. Førerhytta er blitt romsligere med nytt luftfiltreringssystem, glidende senterkonsoll og økt beinplass. Nye seter med bedre støtte, demping og innebygd kjøling og varme skal passe førere i alle størrelser.

Produksjonen starter første kvartal 2021.

Kilde: Caterpillar

KLIKK for alle artikler i Verdens kjemper.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094