23948sdkhjf

Venter på graveveilederen

DEBATT OG INNLEGG: Norsk Kommuanlteknisk Forening, Maskinentreprenørenes Forbund, IKT-Norge og Drammen kommune etterspør nå graveveilederen fra Samferdselsdepartementet.

NKF, MEF, IKT-Norge og Drammen kommune om ledningforskriften:

Graving uten skyttergravskrig

– Selv om vi har en ledningsforskrift vi aller respekterer og etterlever, ser vi behov for avklaringer av hvordan enkelte av forskriftens bestemmelser skal forstås for å sikre lik praksis i alle kommunene, sier Rune Aale-Johansen, adm dir i NKF.

I etterkant av gravedebatten 2020 kommer Norsk Kommuanlteknisk Forening, Maskinentreprenørenes Forbund, IKT-Norge og Drammen kommune med en felles uttalelse:

NKF, MEF, IKT-Norge og Drammen kommune representerer veieier, ledningseier og graveaktør – og deler ansvar for godkjenning, graving, drift og vedlikehold av bredbånd og annen infrastruktur som legges under bakken. Selv om vi har en ledningsforskrift vi aller respekterer og etterlever, ser vi behov for avklaringer av hvordan enkelte av forskriftens bestemmelser skal forstås for å sikre lik praksis i alle kommunene.

Utfordringer og frustrasjoner

Uklarheter skaper utfordringer og frustrasjoner som vi mener langt på vei vil løses med en god veileder. Vi har i snart et år ventet på at Samferdselsdepartementet skal ferdigstille veilederen som var på høring til februar i år. Fortsatt venter vi. Vi oppfordrer nå departementet til å ferdigstille arbeidet slik at vi snarlig på nyåret kan få en god veileder som gir mer forutsigbarhet og klare rammer for oss alle.

Kilde: Norsk Kommunalteknisk Forening

Artikkelen er en del av vårt tema om Debatt innlegg kronikker.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078