23948sdkhjf

Voldsom vekst i global e-handel: DHL kjøper enda flere fly

DHL Express anser den voldsomme veksten i det globale e-handelsvolumet som en varig megatrend. For å takle de stadig større volumene har selskapet bestilt åtte nye Boeing 777 fraktfly og tegnet opsjon på ytterligere fire.

Forut for den nye ordren har DHL Express allerede tatt imot de første 10 nye B777F-flyene som er en del av en opprinnelig ordre av 14 fly bestilt i 2018. Dette sørget for at DHL kunne imøtekomme kundenes enorme fraktetterspørsel i høysesongen i fjor.

– Selv om dagens helsekrise har pauset flere områder av dagliglivet, har ikke den globale handelen stått stille, sier John Pearson, adm. direktør i DHL Express. – Drevet av globalisering, digitalisering og den enorme etterspørselen fra våre kunder i løpet av siste høysesong, har vårt globale e-handelsvolum vokst med over 40 prosent i fjerde kvartal i fjor. Ved å bestille åtte nye fraktfly, understreker vi vår overbevisning om at e-handel er en varig megatrend, fortsetter Pearson.

Stor kapasitet og lave utslipp

Med en nyttelastkapasitet på 102 tonn og en rekkevidde på 9.200 kilometer, har 777-modellen den største kapasiteten og rekkevidden for tomotors fraktfly. Det muliggjør færre stopp og reduserer landingsgebyrer på langdistanseruter, noe som resulterer i den laveste kostnaden for det enkelte fraktflyet for DHL Express. Flyet bidrar også til DHLs forpliktede bærekraftmål fordi den drivstoffeffektive teknologien reduserer CO2-utslippet med 18 prosent sammenlignet med den eldre modellen B747-400.

Kilde: DHL express

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062