23948sdkhjf

Kontrakten for rv. 22 Årum bru signert

Park & Anlegg AS fikk oppdraget med å bygge ny parallell bru på riksvei 22 over E6 på Årum. 

Seks entreprenører hadde meldt interesse for prosjektet rv. 22 Årum bru like utenfor Sarpsborg, men som ligger i Fredrikstad kommune.

Park & Anlegg AS leverte det laveste tilbudet, som var på 80,5 millioner kroner (eks. mva.). De øvrige tilbudene varierte mellom 96,5 og 101,3 millioner kroner

Signerte digitalt

Direktør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen, Bjørn Laksforsmo var fornøyd da han signerte kontrakten på Teams sammen med daglig leder i Park & Anlegg, Lars Erik Sundell.

– Park & Anlegg AS er en kjent entreprenør for Statens vegvesen, som vi har hatt flere prosjekter sammen med tidligere. De er en entreprenør med god lokalkunnskap, noe som kommer godt med i dette byggeprosjektet, sa Bjørn Laksforsmo. 

- Vi har erfaring fra tilsvarende prosjekter og kan levere, både når det gjelder grunnarbeider og bygging. I tillegg ligger Årum bru rett ved kontoret vårt, så det hadde vært ille å se ut av vinduet og se en annen entreprenør gjøre jobben, kommenterer daglig leder i Park & Anlegg, Lars Erik Sundell.

Les også: Lyser ut parallell bru

Byggearbeidene starter i februar

I februar starter arbeidet med å bygge anleggsveier inn til Årum bru og midlertidige rundkjøringer mellom avkjøringsrampe syd og påkjøringsrampe nord og på rv. 22 i vest. 

Det etableres et riggområde like syd for Park & Ride-anlegget på Årum. Park & Ride vil bli stengt i anleggsperioden. Når anleggsarbeidet er ferdig, skal det bygges et nytt Park & Ride med økt parkeringskapasitet.

I mars begynner også arbeidet ved Gråvollen undergang, og skoleveien legges om via Sundløkkavegen når Gråvollen stenges.

– Vi skal sørge for at både pendlere som bruker parkeringsplassen og skolen med alle elever og foreldre får informasjon i god tid, sier byggeleder Lars Frode Christiansen.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.052