23948sdkhjf

Risa-ansatte på vei til Nordpolen

78 medarbeidere i anleggsentreprenøren Risa AS er på god vei til Nordpolen. Riktignok er det snakk om en virtuell reise, men like full må hver av dem gå minst 10.000 skritt daglig.

 

For å få den delen av de ansatte i Risa som sitter mest i ro i løpet av en arbeidsdag til å bevege seg mer, ble en aldri så liten utfordring lansert like før nyttår. På årets første dag var en topp motivert kontorgjeng klare til å samle skritt i en 30-dagersperiode. Det er Jærbladet som melder dette.

Får å klare den virtuelle 225 kilometer lange marsjen til Nordpolen må hver av deltakerne gå minst 10.000 skritt i løpet av en 30-dagers periode.

– Konkurranseinstinktet er på topp. Det har tatt helt av, sier daglig leder i konsernet, Bjørn Risa til Jærbladet.

Turen arrangeres av Dytt AS som siden 2007 har utviklet enkle og morsomme konsepter som øker aktivitetsnivået uten at det krever annet utstyr enn et par gode sko. Selskapet opplyser at Opprinnelsen til å gå 10 000 skritt om dagen sies å være et markedsføringsstunt fra et japansk firma i forbindelse med OL i Tokyo 1964 og har i dag spredd seg som et etablert aktivitetsmål i hele verden. Det er et konkret mål som er lett å forholde seg til, og som sier mye om hvor aktiv du er i hverdagen.

Brukte bare seks dager på turen

I løpet av de to første ukene har flere ansatt allerede passert målstreken. Vidar Skarås var den aller første, med 41.000 skritt i snitt på seks dager.

– Noen gikk veldig offensivt ut og oppnådde personlig målsetting i rekordfart, og nå er det åtte personer som har fullført, men som selvsagt fortsetter å gå ut perioden, sier Lise Underhaug i Risa til Jærbladet.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063