23948sdkhjf

Anleggsbedrift i Fair Transport: Programmet er ennå for nytt

Trønderbedriften Tangstad Transport håper Fair Transport vil være fordel ved inngåelse av nye kontrakter, men etter seks måneder har de ikke sett noen umiddelbar effekt.

FAIR TRANSPORT UNDER LUPEN:
Tangstad Transport AS med tilhørighet i Follafoss, Nord-Trøndelag, fyller snart 100 år. Bedriften har utviklet seg til å bli et maskin-, entreprenør- og transportfirma.

Tangstad Transport AS ble startet av Arne Tangstad i 1925 med en lastebil som ble brukt til transport av masse og brøyting. I 1975 overtok sønnen Jarl, og etter hvert kom hans sønner Are og Tom Roger inn i bedriften. Sistnevnte er i dag daglig leder.

Kvalitetsstempel

Virksomheten består i dag av tippkjøring og graving på anlegg, vintervedlikehold, lasting og lossing av båter, innkjøring av tømmer og flis internt til produksjon av papirmasse hos MM Karton FollaCell.
- Hva var det som gjorde at dere vurderte å bli en Fair Transport-bedrift?                 
- Vi fant ut at dette kunne være et kvalitetsstempel på bedriften. I tillegg ønsket vi å få transportkjøpere til å velge kvalitet, sier daglig leder Tom Roger Tangstad.
Han sier at prosessen med å få sertifiseringen var god, og 5. mai 2020 ble de en Fair Transport-bedrift.

Fleksible i egen organisasjon

Bedriften har mange forskjellige arbeidsoppgaver, og de jobber systematisk opp mot myndighetenes HMS-krav og jobber tett med bedriftshelsetjenesten.
- Vi er medlem av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og bruker deres retningslinjer for KS og HMS for å oppfylle kravene. Vi har to verneombud, en som har ansvaret for de som går skiftgang internt og en på anlegg. Bedriften har også en del forskjellig arbeidsoppgaver som trenger forskjellige kurs, og vi prøver å kurse flest mulig på alt for å være mer fleksible innenfor vår egen organisasjon, sier Tangstad.

Venter på Fair Transport-effekten

- Har Fair Transport hatt noen effekt for bedriften?
- Det har ikke hatt noe effekt ennå, men kan bli det på sikt. Vi forventer at Fair Transport skal være en fordel ved inngåelse av nye kontrakter ved at vi er sertifisert, noe som fremtiden vil vise. Fair Transport er ferskt ennå og trenger litt tid, selv om de fleste transportkjøperne har begynt å se litt på bedrifter som er sertifisert, sier Tangstad.

Rekordår i 2020

Tangstad Transport noterte rekordomsetning i 2020, mye på grunn av en del større oppdrag. De offisielle tallene er ikke klare, men daglig leder Tangstad er fornøyd.
I 2019 leverte bedriften en omsetning på 43 millioner kroner, og et resultat før skatt på 782000 kroner.
- Korona har ikke hatt noen betydelig negativ effekt for oss. Det er kun noen ansatte som har vært i karantene før svar på test har foreligget, sier Tangstad.

Dette er Tangstad Transport AS

  • Stiftet: 1925
  • Sted: Follafoss, Nord-Trøndelag
  • Daglig leder: Tom Roger Tangstad
  • Virksomhet: Tippkjøring og graving på anlegg, vintervedlikehold, lasting og lossing av båter, innkjøring av tømmer og flis internt til produksjon av papirmasse hos MM Karton FollaCell.
  • Antall Euro 6: Åtte bilder med Euro 6 og tre biler med Euro 5.
  • Antall ansatte: 30
  • Antall kvinner: 5
  • Resultat før skatt 2019: NOK 782000
  • Fair Transport-registrert: 5. mai 2020

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Fair Transport under lupen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125