23948sdkhjf

8 av 10 vogntog med overlast: Fem fra samme firma

UTEKONTROLL:
Statens vegvesen varslet kontroll. Likevel ble åtte av ti biler på vei til deponiet i Hakadal i stoppet med overlast.

Gårsdagens kontroll av vogntog til deponiet i Hakadal rett nord for Oslo var en stikkprøve. Statens vegvesen ønsker å se om transportørene har endret praksis etter at problemstillingen med overvekt ble tatt opp ved årsskiftet. Kontrollen viser at ikke noe har skjedd.

Ti biler ble kontrollert, og åtte av disse fikk et samlet overlastgebyr på 70000 kroner. Et firma eier fem av vogntogene som fikk overlast.

- Det er enkelte firmaer som er gjengangere, og som vi tar stadig vekk med overlast. Vi hadde en kontroll her tidligere hvor det var mange som ble tatt for overlast. I går fulgte vi opp for å se om det har blitt bedre, men det har det ikke blitt, sier kontrolleder i Statens vegvesen Bjørn Uno Rogneby til tungt.no.

I følge Rogneby kjører det daglig rundt 60 vogntog inn til deponiet fra hele Oslo-området.

Det er som sagt ikke første gang at vogntog med last til deponiet i Hakadal blir tatt med overvekt. Tidlig i januar fikk ni av ti vogntog gebyrer for overlast ved en kontroll.

- Over halvparten av disse skulle tippe i deponiet i Hakadal, sa Rogneby til avisen Varingen.

Avisen snakket også med Noah Engadalen AS som driver deponiet i Hakadal.

- Gjennom 2020 har vi sett det samme som Statens vegvesen, der noen vogntog kommer til oss med mer last enn det som er tillatt ifølge veitrafikkloven, sa Egil Solheim, daglig leder ved deponiet, til Varingen.

Solheim forteller at Noah Engadalen senest i desember sendte ut brev til alle kunder som benytter seg av deponiet vedrørende saken.

– Der påpekte vi dette. I tillegg til brev, tar vi dette opp i møter med våre kunder nå på nyåret. Vi synes ikke det er en god sak at våre kunder ikke følger lovverket, sa Solheim til Varingen.

Kilde: Statens vegvesen, Varingen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109