23948sdkhjf

Ni nye Terberg-maskiner Maritime Truck

Satsingen på det norske markedet har vært en stor suksess for N.C. Nielsen som importerer Terberg i Skandinavia. I fjor solgte de for første gang flere maskiner i Norge enn de gjorde på det danske hjemmemarkedet. Selskapet har nylig levert ni nye maskiner til Maritime Truck og har også inngått en stor ordre med Sea-Cargo.

Seks av de nye Terberg-maskinene til Maritime Truck AS er TT terminaltraktorer som er i drift for Yilport i Oslo havn. De tre andre – én TT terminaltraktor og to BC rangeringsmaskiner – håndterer terminaltjenester for PostNord på Alfaset.

– Arbeidsdagene til operatører og maskiner er lange og krevende, og da er det vesentlig å investere i kvalitet, sier Lars-Martin Vikor, daglig leder i Maritime Truck AS.

En betydelig andel av importgods kommer inn over Oslo havn og til tross for at Covid-19 har gitt nedgang i enkelte bransjer er aktiviteten ved havnen høyere enn noensinne.

– Vi hadde rekordhåndtering av containerlast i august. Maritime Truck er ansvarlig for all frakt av containere fra skip til lager, med trekk som kan veie opp mot 60 tonn. Terminaltraktorene utsettes for høy belastning, og må skiftes i gjennomsnitt hvert femte år, forklarer Vikor. Han forteller at selskapet lenge har foretrukket Terberg og opplever at N.C. Nielsen strekker seg langt for et lønnsomt samarbeid.

– For å få kontrakten med PostNord måtte vi stille med maskiner vi ikke hadde, men disse skaffet N.C. Nielsen på rekordraske tre uker, sier han.

Forventer utslippsfrie maskiner neste gang

Den nye leasingavtalen for Terberg-maskinene er tegnet for fem år. Innen 2025 skal Oslo Havn være utslippsfri, og Vikor mener derfor at inneværende periode blir den siste på fossilt brennstoff.

– Vi forventer at Terberg har utslippsfrie alternativer for vårt segment på markedet når de nye traktorene går av med pensjon. Kvaliteten på maskinene og N.C. Nielsens profesjonelle oppfølging er helt vesentlig for oss som seriøs leverandør av tjenester og mannskap. Terberg-traktorene er driftssikre med godt førermiljø, det er nødvendig for stabil, effektiv og profesjonell håndtering av terminaltjenester, mener Vikor.

Rekordhøyt salg i Norge

Salgssjef Geirmund Rundhaug i N.C. Nielsen forteller at hele åtte av ti nye terminaltraktorer på det europeiske markedet leveres av Terberg, som i år vil passere en årsproduksjon på 2.000 enheter. I Skandinavia leverer N.C. Nielsen mellom 130 og 140 Terbergmaskiner i året. Flest blir levert på det svenske markedet, men i fjor satte selskapet rekord i både ordreinngang og i antall leverte enheter i Norge som for første gang passerte det danske. Rundhaug forventer at inneværende år vil bli enda bedre. I tillegg til å ha et godt grep om store og trofaste kunder som for eksempel Maritime Truck, har N.C. Nielsen også fått flere nye som blant annet ISP Rangering.

Selskapet har nylig inngått en stor avtale med Sea-Cargo som Rundhaug foreløpig ikke vil si noe om. Den er imidlertid så omfattende at N.C. Nielsen allerede har fått på plass en egen mann i Stavanger. Rundhaug opplyser at ettermarkedsapparatet er under oppbygging. Foreløpig består den av tre personer som er ansatt i N.C. Nielsen i tillegg flerre samarbeidspartnere som for eksempel Romerike Truck Service og Trucktech. Målet er at kundene skal bli hjulpet der maskinene opereres.

Kilde: N.C. Nielsen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078