23948sdkhjf

Harstad havn oppgraderes

Sjøentreprenøren AS har inngått kontrakt med Harstad Havn om mudring og sprengning av havneanlegg i sentrum.

Harstad Havn KF i Troms og Finnmark fylke oppgraderer sitt havneanlegg Larsneset i sentrum. Dagens kai mot nord skal erstattes av nybygg og anlegg mot sør skal forlenges. Foran deler av kaifronten skal det mudres og sprenges for å oppnå en hensiktsmessig dybde. Som spesialist på undervannarbeid utfører Sjøentreprenøren mudring- og sprengningsarbeider i prosjektet, og kontrakten har en verdi på 19 millioner kroner.

– Jobben i havnen i Harstad er et oppdrag som passer Sjøentreprenøren svært godt, og av en type vi har utført flere av den senere tid. Vi er godt i gang, og gleder oss til fortsettelsen, sier daglig leder Terje Pettersen i Sjøentreprenøren.

Jobben omfatter blant annet mudring av cirka 150 tonn forurensede løsmasser, sprenging av vel 3600 kvadratmeter fjell i sjø samt rundt 6000 kubikk fast fjell, dessuten graving av cirka 6000 kubikkmeter sprengstein i fast fjell samt sleping og dumping av denne utenfor Stangnes. Sjøentreprenøren bruker mudringsfartøyet Caesar til mudrings- og gravejobben, mens fartøyet Mjø II brukes til sprengningsarbeidene.

Arbeidene startet opp medio januar 2021, og skal pågå fram til starten av mai.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078