23948sdkhjf

Cat 395: Forsinket av pandemien - kommer i april

Nye Cat 395 på 94 tonn skal effektvisere lastingen med 10 prosent, være to ganger så solid og krever 20 prosent mindre vedlikehold.

Det er flere grunner til å glede seg til våren og sommeren, forhåpentligvis avtar pandemien en del, men det finnes også grunner som denne, Cats lastemaskiner belter seg på plass i Norge i forbedrede utgaver.

- 395 har forbedret seg mye, den laster fortere, tåler mer og trenger mindre tid på service og vedlikehold. Den første er forventet til Norge i april, forteller Marius Halnes, produktsjef på Cats beltegravere.

Tyngre og lengre rekkevidde

Maskinen som har vært forsinket på grunn av pandemien, blir fem tonn tyngre enn forgjengeren 390F og har oppgitt operativ vekt på 94 tonn. Gravedybden er økt med 2,4 meter, og den har 2,4 meter lengre rekkevidde på bakkenivå. Motoren er en Cat C18 på 543 hestekrefter.

Regenerering av svingenergi

Dreiemomentet på svingen er økt med 10 prosent takket være egen dedikert hydrostatisk svingkrets som man tidligere kun brukte på de større gruvemaskinene som Cat 5015B. Kretsen gjør at maskinen regenerer bremseenergi fra svingen og uavhengig sørger for sylinder-oljeflyt.

Smart

Tre settinger er tilgjengelig, Power, Smart og ECO. Smart-modus sørger automatisk for å matche motor og hydraulikken til forholdene for å redusere forbruk og optimere ytelse.

Smartere

Kjøleviftesystemet er blitt smartere og kjører kun ved behov, det sparer også drivstoff. Cat Payload veier i sanntid og skal hjelpe maskinfører å unngå overlast og underlast. Gjennom en USB-port kan man laste ned resultatene fra ett skift til 30 dagers jobb. Maskinen har også Cat Grade 2D som kan oppgraderes til 3D. Lift Assist kalkulerer vekt av det man forsøker å heise og sammenligner det med maskinenes kapasitet, den varsler visuelt og med lydsignal. 2D E-Fence gjør det mulig å sette grenser. Auto Hammer Stop minsker slitasje på redskap og maskin. Et varsel kommer opp etter 15 sekunder kontinuerlig pigging og stopper automatisk etter 30 sekunder. Cat Product Link sørger for info gjennom VisionLink. 

Sterkere

Bom, stikke og ramme skal være konstruert med to ganger styrke sammenlignet med forgjengeren.

Filter

Nye filtre med integrert pre-cleaner og primær- og sekundærfiltre skal sørge for å kunne holde på dobbelt så mye støv. Returfilteret på hydraulikken har 3000-timers varighet, en 50 prosent økning. Dieselfiltrene er synkronisert for 1000-timers service, en økning på 100 prosent.

Hytta

Kunden velger mellom Deluxe og Premium og får nøkkelløs startknapp, nytt kontrollpanel og stor berøringsskjerm med jog-dial-bryter som standard. Konsollen på venstre side tiltes opp for enklere inn- og utgang. Hyttefestene reduserer vibrasjoner 50 prosent bedre. Knappene på styrespakene er programmerbare. Bedre sikt.

Kilde: Caterpillar / Pon Equipment

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Verdens første: Biogass-drevet New Holland-traktor til Graver AS
Traktor-premiere: Bobcat-traktoren vist for første gang i Norge
Tretten: Framgang for midlertidig bru
Polaris Norge: Rekkevidde er ikke alt
Tine-sjåfør fortviler: Vegvesenet sperret hengeren - nå beklager de hendelsen
Engcon: Etablerer eget salgsselskap for Norge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.11