23948sdkhjf

Strandgata: Gjøvik Graveservice med best tilbud

Fylkeskommunen skal lede byggearbeidet og har gitt Gjøvik Graveservice tilbud om kontrakten.

Fylkesveg 33 Strandgata skal bygges om til bygate med sykkelfelt. Prosjektet er et spleiselag mellom Statens vegvesen, Gjøvik kommune og fylkeskommunen.

Hele prosjektet er beregnet til å koste ca. 37 millioner kroner og skal være ferdig i oktober i år.

Pris og kvalitet

Fylkeskommunen fikk inn fire tilbud på ombygging av Strandgata i Gjøvik. Gjøvik Graveservice AS hadde det beste tilbudet. I tilbudskonkurransen telte pris 60 prosent, og forhold som gjaldt planer for trafikkavvikling, kvaliteten på grøftearbeid, arbeidsvarsling osv., telte 40 prosent, da fylkeskommunen skulle vurdere tilbudene.

Bymijlø i tillegg til vann- og avløp

Strekningen som skal bygges om går mellom krysset med Hunnsvegen og krysset med Nils Ødegaards gate, altså mellom de to lyskryssene.

Det skal bli enklere og mer attraktivt å gå og sykle i Strandgata, og bussene skal komme lettere fram. Gata får også et løft i form av mer beplantning og trivelige møteplasser. Forretningene langs strekningen vil få et mer innbydende uteområde foran inngangen.

I forbindelse med prosjektet skal Gjøvik kommune også skifte ut vann- og avløpsledninger i bakken, Elvia skal legge ny strømkabel og Eidsiva Biovarme skal forberede tilknytning for nye abonnenter.

Etter at entreprenøren har fått tilbud om kontrakten, tar det noen uker før alt er klart til bygging. Stensby regner med at byggestarten blir rundt midten av februar.

Kilde: Innlandet fylkeskommune

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062