23948sdkhjf

Rekordår for Byggmax: Økte omsetningen med nær 30 prosent

Gjør-det-selv-kjeden Byggmax kan se tilbake på sitt beste år noen sinne og økte omsetningen med 28,7 prosent i 2020.

Tidlig vår og ikke minst at mange fikk tid til hjemmefiksing under nedstengingen av samfunnet er blant flere faktorer som selskapet mener har skapt et godt marked.

Tar markedsandeler

– Samtidig ser vi også at Byggmax gjør det bedre enn konsument-markedet ellers i Norge, som har økt ca. 20 prosent, forteller Olle Sjölin, kommersielt ansvarlig for Byggmax Norge.

– Vi har fått økt tillit hos kundene på at vi alltid er best på pris, blant annet gjennom store pristester i pressen. Vi er de eneste med prisgaranti også på tilsvarende produkter, og effekten av dette merkes nå. Vi får også igjen for en langvarig satsing på nettjenester, og da spesielt klikk og hent. Klikk og hent har blitt en kundefavoritt og de opplever at det er raskt og enkelt å handle hos oss, sier Sjölin.

50 prosent vekst i nettbestillinger

Romslig drive-in og enkle betalingsløsninger driver salget hos Byggmax.

– Nå kan kundene betale direkte fra bilen i en romslig drive-in, og det er jo spesielt relevant nå for varehusene i kommuner med skjerpede koronatiltak, forteller Sjölin.

Byggmax har opplevd 50 prosent økning i nettbestillinger i 2020. Det gjelder da både hjemlevering og klikk og hent, som alle de 43 varehusene tilbyr.

Flere nye varehus

I fjor bygget gjør-det-selv kjeden tre nye varehus i Norge; i Grimstad, på Notodden og i Vestby. I år kommer enda flere varehus, blant annet i Porsgrunn.

– Uansett hvordan utviklingen tar veien så er vi klare for å tilrettelegge for hjemmefiksing også i 2021. Vi tror at når folk først kommer i gang og blir mer fortrolig med prosjektene hjemme så er terskelen lavere for å gå i gang med nye, og kanskje mer avanserte prosjekter. Jeg tror fikseånden er over landet, og at folk har fått smaken på å gjøre prosjekter i hjemmet selv. Vi går inn i 2021 med en sterkere markedsposisjon og en bra kombinasjon av e-handel og varehus. Vi fortsetter å investere i varehus og e-handel gjennom 2021, for å gjøre det enklere og billigere for alle som gjør byggeprosjektene selv, konkluderer Sjölin.

Opphav og kilder: Byggmax

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125