23948sdkhjf

Kruse Smith: Utvider yrkesskole i Stavanger med to bygg

Kruse Smith har signert kontrakt med Rogaland fylkeskommune for bygging av et nytt verkstedsbygg og er nytt bygg til kroppsøving ved Godalen videregående skole i Stavanger.

Godalen videregående skole er en av de største yrkesskolene i Rogaland med 875 elever og skal utvides for å få plass til 180 flere: 45 elever ved bygg- og anleggsteknikk og 135 ved teknikk- og industrifag.

Kontrakten med Kruse Smith omfatter bygging av nytt verkstedbygg til teknikk- og industrifag (TIF) på 2.872 kvm og nytt bygg til kroppsøving på 936 kvm (opsjon). Byggearbeidene starter i april og skal være ferdig til skoleåret 2022/2023, opplyser fylkeskommunen på sine nettsider.

Det nye verkstedbygget til Godalen videregående skole blir på nær 2.900 kvm. Illustrasjon: Asplan Viak

– Vi er stolte og fornøyde med å ha vunnet konkurransen og for å få lov til å jobbe med dette prosjektet. Det er et spennende og viktig prosjekt for Kruse Smith, men ikke minst er det et viktig prosjekt for utdannelse av fremtidige fagarbeidere som vi kan få glede av. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Kristin Stømer Frafjord, regiondirektør i Kruse Smith.

Omfattende og komplekst

Det nye verkstedbygget skal bygges og sertifiseres etter BREEAM Very Good standard.

Ifølge Rogaland fylkeskommune er byggeprosjektet både omfattende og komplekst, og god logistikk er en nøkkelfaktor i arbeidet. Vurderingen er at Kruse Smith møter kravene til både gjennomføring, pris og kunnskap om BREEAM.

– Vi er svært fornøyde med å ha signert kontrakt med Kruse Smith. Det er første gang vi bygger et nytt bygg som skal BREEAM-sertifiseres. Kruse Smith er en seriøs aktør, har solid erfaring med omfattende byggeprosjekter og har i tillegg god kunnskap om BREEAM. Vi ser fram til det videre samarbeidet, sier Ragnvald Sande, avdelingsleder i bygg- og eiendomsavdelingen.

Trinn 2 starter i 2022

I andre byggetrinn skal en stor del av eksisterende bygningsmasse rehabiliteres og bygges om for å legge til rette for at skolen får flere elever. Dette gjelder blant annet verkstedsarealer og fellesarealer som kantine og bibliotek. Dette arbeidet starter i juni 2022, og skal etter planen være ferdig til skolestart i august 2023.

Kostnadsrammen for hele prosjektet (byggetrinn 1 og byggetrinn 2) er overkant av 394 millioner kroner.

Opphav og kilder: Rogaland fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063