23948sdkhjf

Sladder ned brøytestikker bevisst i Trøndelag

Flere hundre brøytestikker har blitt meid ned langs fylkesvegene i Namsosområdet den siste tiden.

Det har blitt et stort problem at enkelte bevisst «sladder» ned brøytestikker langs fylkesvegene i Trøndelag.

- Brøytestikker har en sikkerhetsfunksjon langs vegen. I tillegg til å markere vegkanten fungerer de som visuell ledning langs veg under forhold med dårlig sikt. Da er det viktig at de står parvis og at det ikke mangler stikker, forteller Svein Willy Aglen, byggeleder ved seksjon drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune.

Den siste tiden har flere hundre brøytestikker blitt meid ned langs veger i og rundt Namsos. Blant vegene er fv. 7040 Sørsivegen  og fv. 769 Namsos- Lund. 

- Det er tydelige spor som viser at det er sladdet ut med bilens bakende for å treffe brøytestikker. I løpet av en kort periode var det meid ned over 100 brøytestikker på fv. 769,  forteller Aglen. 

I tillegg til at dette utgjør en stor trafikksikkerhetsrisiko, fører dette også til et stort merarbeid for entreprenøren som må sette opp flere hundre nye brøytestikker. Dette koster både tid og penger, og er ressurser som kunne blitt brukt på andre viktige oppgaver. Fylkeskommunen oppfordrer nå alle til å la brøytestikkene få stå i fred.

Fylkeskommunen har fått en del tips knyttet til skadeverket, og har vært i kontakt med Politiet og bedt om bistand for å håndtere dette.

Kilde: Trøndelag fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062