23948sdkhjf

Brøytebilsjåfør: Kamilla fra Geilo

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det er ganske kult når det er ordentlig drittvær”

  • Sjåfør: Kamilla Dahle
  • Bosted: Er fra Møre og Romsdal, men bor på Geilo.
  • Kjører: Stort sett på og rundt Geilo. Noen turer til Oppdal for å hente skifer, og brøyter på Hardangervidda om vinteren.
  • Bil: Kjører Volvo, men også litt MAN
  • Kamilla har kjørt lastebil siden 2019, og kjører for Dybsjord Graveservice.
  • Instagram: @fru_tippbil

“Jeg er egentlig utdannet bilmekaniker, så var jeg heldig å få lastebillappen gjennom forsvaret når jeg jobbet der som grenader. Jeg er ikke inspirert av noe spesielt når det kom til yrkesvalg skal jeg være helt ærlig. Men jeg har en samboer som jobber i samme yrke, så i bunn og grunn så var det vel han som fikk meg til å utnytte lappen, samt at jeg synes at det virket spennende. Hva skal jeg med lappen om jeg ikke får testet ut yrket liksom.

Jeg synes vinteren er ganske kul når det er ordentlig drittvær, og det er jeg som skal føre en kolonne trygt over fjellet. Men enda mer spennende når vi prøver å holde spor over fjellet når det er så dårlig vær at vi ikke får tatt med oss hverken små eller store biler. Da er det stort sett null sikt.

Om sommeren kjører jeg tippbil. Da går det blant annet i pukk, kult, bærelag og maskinflytt. Og noen turer til Drammen med forurensa masser.

Jeg har vel ikke noen favorittstrekning siden jeg jobber lokalt og kjører kun i nærområdet, men synes det er fint å kunne kjøre til Oppdal noen turer i løpet av året for å få en liten overnatting i bilen.

God musikk er veldig viktig for meg. Jeg hører stort sett på all musikk utenom opera og russemusikk. Det er alt etter som dagsformen. For eksempel kan det gå fra Electric light orchestra, Queen, Sia, Adele, og The Beatles, til ordentlig dunk dunk musikk og eller country. Det er humøret det står på der for å si det sånn.

Jeg elsker også muligheten til å stoppe å ta bilder i flott natur.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094