23948sdkhjf

Bertel O. Steen Logistikk: Nytt wms dekker fremtidens behov

Bertel O. Steen har valgt Astro WMS fra Consafe Logistics som nytt wms-system for å optimalisere både dagens og den fremtidige vareflyten på sentrallageret til Bertel O. Steen Logistikk på Berger.

Hele bilbransjen, står midt i en spennende, teknologisk revolusjon. Samtidig stiller deres kunder stadig høyere krav og forventer effektivitet og høy servicegrad. Bertel O. Steen er importør av til sammen ni bilmerker til Norge, og Bertel O. Steen Logistikk betjener med det et av Nordens største nettverk for varer og servicetjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser.

Les også: Økt automatiseringsgrad sikrer enda høyere leveringskvalitet

Rune Kristiansen, direktør for Bertel O. Steen Logistikk, sier i en kommentar at de gjør alt de kan for å føre virksomheten videre.

– Vi er trygge på at vi nå får et system som vi kan utvikle oss videre med, og som kommer til å dekke vårt behov både på kort og lang sikt. Systemet er svært konfigurerbart og benyttes i mange andre bransjer, noe vi helt sikkert vil dra nytte av. Dette blir en god plattform for videre utvikling, sier Kristiansen.

Bertel O. Steen er importør av til sammen ni bilmerker til Norge, og Bertel O. Steen Logistikk betjener med det et av Nordens største nettverk for varer og servicetjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Foto: Henning Ivarson

Må være endringsdyktig

Bård Kristensen, salg og markedsdirektør i Consafe Logistics, opplyser til tungt.no at de opplever en stor etterspørsel i markedet etter løsninger som gir virksomhetene nødvendig omstillingskraft.

– Vi er utrolig stolte over at Bertel O. Steen ønsker oss som partner inn i fremtiden. Sammen skal vi sikre at de også fremover skal være markedsledende på sin logistikk, med vårt Astro WMS som basis. Bertel O. Steen er en kunde som virkelig bruker logistikk som et strategisk konkurransefortrinn og de vil også tilføre oss som leverandør enda mer kunnskap om endringene som skjer i denne bransjen, sier Kristensen.

Consafe Logistics var en av seks wms-tilbydere, og som Kristensen sier vinner man ikke en leveranse til Bertel O. Steen uten å ha blitt svært grundig vurdert.

– De har foretatt dypdykk i både oss som leverandør, vår teknologi og måten vi leverer på. Vårt inntrykk er at de er veldig opptatt av fremtidsplaner og at de måtte ha et agilt system for å kunne være mest mulig endringsdyktig i årene som kommer, sier Kristensen.

Erstatter EWMS

Hele sentrallageret, som ble tatt i bruk for snart to år siden, har til nå vært styrt av EWMS – wms-et til Element Logic som BOS Logistikk har benyttet helt siden 2002 da de tok i bruk de første av i alt 31 heisautomater som spilte en sentral rolle på det tidligere sentrallageret på Fjellbo noen få kilometer lenger nord for Berger.

Selv om EWMS nå vil bli erstattet av Astro WMS vil den store AutoStore på det nye sentrallageret bli styrt av Element Logics egen programvare for det. Kristensen opplyser at Consafe Logistics har bred erfaring med integrasjon med AutoStore og har et partnerskap med Element Logic rundt dette.

En AutoStore spiller en sentral rolle på sentrallagret og den vil fortsatt bli styrt av Element Logics egen programvare for det.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078