23948sdkhjf

Wheelchair_trucker: Sven-Erik fra Fonnes

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Rullestolen er ingen hindring”

  • Sjåfør: Sven-Erik Fonnes
  • Bosted: Fonnes ved Mongstad
  • Kjører: Stort sett på Vestlandet
  • Bil: Scania next-gen R650
  • Ikke lenge etter at Sven-Erik havnet i rullestol etter en ulykke, tok han lappen på lastebil. Nå har han kjørt i 11 år, og jobber for Norva24 Birkeland.
  • Instagram: @wheelchair_trucker

“Både pappa, storebror og svogeren min er yrkessjåfører, så jeg hadde nok det yrket i blodet. Planen om å ta lastebil-lappen ble nesten lagt til side da jeg havnet i rullestol, men jeg var bestemt på å ta den, så da gjorde jeg det.

Nå kjører jeg en helt ny Scania, og har både heis, håndgass og -brems. Det er en krokbil og slephenger. Den er blant annet utstyrt med et VBG hengerfeste som jeg kan koble av og på inne fra bilen.

Det har blitt en del morsomme turer. En jeg husker spesielt godt var en tur med et lass hagejord til en privatkunde ute ved Strandvågen i Sula, en øy ytterst i Sogn. Det var en av de smaleste veiene jeg har kjørt på. Jeg hadde avtalt å møte kunden der jeg skulle svinge av hovedveien. Det første han sa var. “Oj, så stor bil du kommer med. Du får bare følge etter meg”. Veien ble smalere etter hvert som vi nærmet oss havet, og jeg satt egentlig kun å så etter mulige snuplasser. Jeg tenkte at dette blir veldig langt å rygge med vogntoget.

Når vi kom til enden av veien der kunden bodde, gikk det heldigvis en liten sidevei ned til et par naust. Jeg klarte å rygge hengeren ned der slik at jeg fikk snudd. Jeg fikk levert jorden. Fergen gikk ikke tilbake før om tre timer, så jeg ble invitert opp på terrassen til kunden på cola, is og røverhistorier.

Det viktigste for meg som yrkessjåfør er å gjøre en god jobb, ta godt vare på utstyret og ha fornøyde kunder. Ute på veien har jeg en favorittstrekning som går fra Sløvåg til fagre Stryn, via Utvikfjellt, Olden og Loen. Det er vakker natur på høyt nivå."

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125