23948sdkhjf

Mer sjømat på skinner fra Narvik

Schenker øker frekvens og kapasitet på NRE (North Rail Express) og legger til rette for en økning av volumer med sjømat via Narvik til Oslo og videre til sluttkunder i både Norge og utlandet.

Sjømat på tog har blitt et pålitelig og godt transportalternativ og med fokus på bærekraftige logistikkløsninger kan man dra på seg en solid porsjon med god miljøsamvittighet ved bruk av Schenkers eget tog som går i fast rute mellom Narvik og Oslo, skriver selskapet i en pressemelding.

Fra fem til seks ganger per uke

For å imøtekomme etterspørselen i markedet økte frekvensen nylig fra fem til seks avganger per uke. Dermed går toget nå alle dager unntatt søndag.

Ifølge Schenker skal dette gi god fleksibilitet for kundene i Nord-Norge og selskapet hevder å ha dyktige lokale transportører som sørger for inntransport fra fiskebrukene til toget. Vær, vind og årstidene byr på utfordringer, så hyppig frekvens og forutsigbarhet bør være et godt bidrag for å sikre transporten for sjømatnæringen. Selskapet fremhever også at økningen med én togavgang bidrar godt i miljøvennlig retning ved at den sparer norske veier for 26 vogntog.

Like konkurranse- og rammevilkår

«Vi ser også at EU sin mobilitetspakke strammer opp forholdene rundt internasjonal transport. Kjøre- og hviletidsbestemmelsene, samt kabotasje og avlønning er i fokus, slik at konkurranse og rammevilkår forholder seg likt hos transportselskapene i alle europeiske land. Dette sammen med et økende miljøfokus aktualiserer bruk av tog som en kostnadseffektiv mulighet for transport av sjømat fra området», skriver Schenker i pressemeldingen.

Kilde: Schenker

Artikkelen er en del av vårt tema om Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094