23948sdkhjf

Tyskland: Lastebilsjåfører må koronatestes, skaper kaos på grensene

Tysklands nye koronaregler på grensene til Østerrike, Tsjekkia og dessuten videre mot Tyrol skaper potensielt store problemer for transport og logistikk.

KORONA I EUROPA: 

Selveste EU skal være bekymret når Tyskland nå koronastrammer til grensepassering også for lastebilsjåfører. EU-myndighetene ber nå om koordinerte tiltak.

Lastebilsjåfører i transit kan fortsatt passere, men må for det første forhåndsmelde seg digitalt til den tyske grensen, og må dessuten forelegge helt fersk koronatest for å slippe gjennom.Det vil si test fra sist 48 timer

Tiltakene begynte på søndag, og det har de siste dagene vært rapportert om enorme køer. Også på grensen til Tyrol er det testkrav, og på den tungt trafikkerte ruten over Brenner og Kufstein må sjåførene dermed vise tester to ganger.

Hasteetablering av mobile teststasjoner har forhindret de verste køene på Brenner -Kufstein-strekningen. Også på den tsjekkiske grensen er det rapportert om 20 km lange køer, og også her er det etablert mobil testkapasitet.

Betydelige deler av de tyske bilindustrien er svært avhengig av kontakten med og logistikken til og fra Tsjekkia

De tyske tiltakene er varslet for 10 dager fremover så langt, men det som i tillegg har fått pulsen til å stige i EU, er at Tyskland også varsler mulighet for å stenge grensen mot Frankrike.

Kilde: Diverse europeiske nettsteder

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063