23948sdkhjf

Kjører tippbil: Pia fra Øvre Årdal

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det var en spesiell tur”

  • Sjåfør: Pia Høl
  • Kommer fra: Øvre Årdal i Sogn og Fjordane
  • Kjører: Tippbil for det meste rundt i Oslo.
  • Bil: Scania Nextgen 580
  • Pia har kjørt lastebil i fem år, og jobber i dag for Alf Johansen AS. Et firma hun stortrives i. Både sjefer og kollegaer respekterer hverandre, og de har et bra arbeidsmiljø. 
  • Instagram: @piahol

"Det som inspirerte meg til å bli sjåfør var vell hovedsaklig at jeg alltid har elsket å kjøre bil. Og min onkel Jo.

Jeg slet forferdelig med skolen, og hadde ikke fått gått på videregående om det ikke var for PPT (Pedagogisk-psykologisk tjeneste). Jeg hadde egentlig ikke gode nok karakterer for å komme inn, men det ble likevel noe av meg til slutt.

Det viktigste for meg i hverdagen er førerkortet. Det å få kjøre lastebil fungerer for meg som antidepressive fungerer for andre. Det er rart å si det, men det er som en god medisin. All den dritten man sliter med forsvinner på en måte når jeg får kjøre.

Vanligvis kjører jeg bare rundt i Oslo-området. Men skal jeg ut på langtransport så tror jeg favorittstrekningen min er Drammen til Bergen over Hardangervidda, eller strekningen fra Ølen til Trondheim over Valdresflya og Dovrefjell. Og da koser jeg meg med mye country på spotify.

Fra Drammen til Melbu med bred transport

En spesiell tur jeg husker var i september 2018. Jeg skulle kjøre bred transport fra Drammen til Melbu med en beltedumper. Da kjørte jeg for Norsk Sanering Service. Turen gikk via Trysil, Sverige og tilbake til Norge ved Bjørnefjell. Etter å ha levert dumperen i Melbu rett sør for Sortland, kjørte jeg til Andøya for å få last i retur som skulle til Kristiansand. På turen sørover kjørte jeg i Norge. Det var en spesiell tur. Jeg fikk se så mye, og kunne sitte der i egne tanker med musikk og bare nyte livet. Og den mestringsfølelsen jeg satt igjen med etterpå gledet meg skikkelig."

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109