23948sdkhjf

Kjører krokbil: Per "Turbo" fra Lørenskog

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg har på ingen måte angret”

  • Sjåfør: Per "Turbo" Backe 
  • Bosted: Lørenskog
  • Kjører: Oslo og omegn
  • Bil: 2016 Volvo FH500, som skal byttes ut til sommeren.
  • Per "Turbo" har kjørt lastebil siden sommeren 2017, og jobber i dag for NRC Gravco AS som er ett datterselskap i NRC Group AS.
  • Instagram: @perturbo

"Interessen for kjøretøy har alltid vært der, og kanskje spesielt store kjøretøyer. Satt mye på med min pappa når han kjørte lastebil, en Mercedes 814, som liten. Var dum nok til å ikke velge Nord Norge i militæret hvor jeg kunne fått tatt lappen på lastebil fort og enkelt, og har tygd på det mange ganger siden.

Etter ett par turer med min bestekompis Kim var jeg solgt, og da muligheten dukket opp hos Killingmo Freseservice AS i 2017 slo jeg til, og har på ingen måte angret. Jeg stortrives! Har riktignok vært yrkessjåfør i Oslo siden midten av 1990-tallet, men da som bud, pizza og drosjesjåfør.

Nå har jeg bil og lastebil som hobby, jobb og livstil. Foruten å drive med lastebilen, dra på treff i Skandinavia når det er mulig og holde den i orden, går sommeren med til motorsport og Gatebil, der jeg kjører en Rescue bil.

Jeg har hatt mange fine opplevelser som yrkessjåfør, men den beste var nok den første turen i lastebilen over til Stryn på vei til Motorfestivalen med en fin gjeng. Den turen ligger på topp, men jeg har hatt tur til Molde også. Møre og Romsdal er en klar favoritt i Sør Norge. Jeg har kjørt mer i Norge med personbil, og det kunne vært moro å tatt turer på de samme stedene med storbil en gang. Jeg elsker å være på veien! 

Når man bare kjører i byen slik jeg gjør er enhver sjelden langtur en fin opplevelse. Turen til Jesperhus i Danmark var også fin, selv med ett kappløp mot været og innstilte ferger.

I bilen hører jeg for det meste på musikk, via Spotify eller youtube. Bare en podcast jeg hører på foreløpig og det er "Langkjøring" med Geir Schau, og Bo! Vikitg å få med han da de er venner av meg fra Gatebil.

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097