23948sdkhjf

Posten selger unna Bring-selskaper og tjener mer penger

Kvartalsresultatet Q4 2020 - og dermed også årsresultatet - ble fremlagt av Posten Norge i dag.

TRANSPORT OG ØKONOMI:

Posten Norge melder om rekordresultater for 2020. Omsetningen har riktignok sunket, men resultatmarginen øker. Og Bring-selskapene blir færre.

"Konsernet har jobbet på høygir og oppnådd tidenes beste justerte driftsresultat på 1.423 millioner kroner", skriver Tone Wille i kvartalsrapporten.

Hele konsernets omsetning for hele 2020 endte på 24 milliarder, med et såkalt justert driftsresultat på 1,4 milliarder, som tilsvarer en resutatgrad på 5,8 prosent.

Logistikk for 18,5 milliarder

Nå er jo logistikkandelen av konsernet oppe i 18,5 milliarder, eller over 75 prosent av totalomsetningen, så det meste av forbedringene må jo ha kommet her.

Økt netthandel = økt pakkevolum og økt hjemkjøring har sin del av forklaringen. Men også at det ryddes kraftig i floraen av Bring-selskaper.

Vi leser i rapporten at:

  • Bring Frigo AS ble solgt 1. februar 2020 til Nor-log Gruppen, som ga en liten milliard reduksjon i omsetning på thermo-siden.
  • Salget av Bring Freight Forwarding AB og Bring Åkeri AB (til Sandahlsbolagen Sweden AB) og andeler i Danske Fragtmænd A/S oppgis til inntekt på til sammen 164 millioner.

Og nesten helt i bunn av rapporten finner vi dessuten påminnelse om en liten STOR sak i samme sjanger - Bring Frigo i Sverige:

Ved salget av Bring Thermo til Nor-log, ble det opplyst at den internasjonale driften i thermo videreføres i Bring Frigo i Sverige. Nå er altså svenske Frigo også langt på vei solgt. Til hvem er ikke klart, men det er kommet bud og forhandlinger pågår.

Fra kvartalsrapporten: Bring Frigo AB holdt for salg

"Bring Frigo Sverige AB med datterselskaper (Bring Frigo SE). Konsernet markedsførte i desember 2020 underkonsernet Bring Frigo Sverige for salg og det er i januar 2021 mottatt bud.

Bring Frigo SE er ved årsslutt 31.12.2020 klassifisert som Holdt for salg i balansen.
Estimert salgspris forventes å overstige bokført verdi av underkonsernet og det er følgelig ikke gjort noen tapsføringer ved reklassifisering til holdt for salg.

Bring Frigo SE er en del av segment Logistikk og driver et nettverk for temperert logistikk. Dette omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontroller nettverk.

Det vil i 1. kvartal 2021 pågå forhandlinger og det er forventet at et salg av Bring Frigo SE vil finne sted i mars 2021."

Hvem som overtar blir altså snart klart. Bring Frigo AB hadde ifølge proff.no en omsetning på 2 milliarder svenske kroner i 2019, og gikk med minus 35 millioner i resultat.

Opphav og kilder: Posten Norge kvartalsrapport og Proff

KLIKK for alle artikler i Topplistene 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.284