23948sdkhjf

Stad skipstunnel: Skal tildele totalentreprise i 2021

Kystverket har mottatt tildelingsbrevet fra Samferdselsdepartementet, som gir grønt lys for igangsetting av forarbeidet for bygging av Stad skipstunnel.

Det er satt av 75 millioner i oppstartsmidler i statsbudsjettet for 2021 og prosjektet er kostnadsberegnet til 2,8 milliarder kroner (eksklusiv merverdiavgift), med en byggetid på tre til fire år.

Klarsignal

Det er i et supplerende tildelingsbrev for 2021 at Kystverket nå får klarsignal til å sette i gang med oppstarten for Stad skipstunnel. I tildelingsbrevet definerer Samferdselsdepartementet hvilke oppgaver som kan påbegynnes, melder Kystverket i en pressemelding.

Oppkjøp av eiendom

− Vi skal nå, basert på dette tildelingsbrevet, igangsette prosessene med oppkjøp av eiendommene i området der skipstunnelen skal komme, få på plass en prosjektorganisasjon, utarbeide konkurransegrunnlag og igangsette anbudskonkurranse, forklarer Terje Andreassen, midlertidiig prosjektleder for Stad skipstunnel i Kystverket.

Kan stå ferdig 2025/2026

Med tanke på anskaffelse av totalentreprenør inngår arbeid med anskaffelsesplan, utarbeide konkurransegrunnlag og utlyse anbudskonkurranse. Planen er å gjennomføre en leverandørkonferanse med prekvalifiserte entreprenører i løpet av våren/forsommeren i år. Målet er å kunne kontrahere entreprenør i løpet av 2021, som da vil gi byggestart i 2022.

- Om alt går etter planen vil verdens første fullskala skipstunnel kunne stå klar 2025/2026,sier Terje Andreassen.  

Kilde: Pressemelding fra Kystverket

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094