23948sdkhjf

Consto i gang med 330-basen i Florø

Luftforsvarets nye redningshelikoptre trenger moderne og gode bygg. De nye basene på Ørland, Sola, Rygge og Banak flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. Nå er arbeidet i full gang også i Florø.

– Vi inngikk kontrakt med Consto AS før jul. Kontrakten har en verdi på cirka 160 millioner kroner, vi rehabiliterer dagens tilstedevakt og bygger i tillegg et moderne tilbygg. Redningshelikoptertjenesten gjør en viktig jobb for oss alle, døgnet rundt, året rundt og de fortjener funksjonelle og gode bygg. Basen skal stå klart til bruk i vår/sommer 2022 før de nye helikoptrene kommer, uttaler totalprosjektleder Svein Solli i Forsvarsbygg.

Lars Osland, daglig leder i Consto SFJ AS i Florø påpeker at det både er et interessant prosjekt for Consto og et viktig samfunnsoppdrag som de er glade for å kunne bidra i.

– Vi opplever Forsvarsbygg som veldig kompetent og profesjonell byggherre som vi synes det er inspirerende å jobbe for, sier han.

Bygges under full operativ drift

I Florø oppføres en helt ny verksteddokk, samtidig som dagens bygg rehabiliteres. Den nye basen skal også inneholde kontorer, administrasjon og tilstedevakt. Basen skal ha plass til to helikoptre. Byggearbeidet skal gjennomføres mens det er full operativ drift.

– Dette vil stille krav til god planlegging, logistikk og sikkerhet. Det er også Forsvarsbygg som skal drifte basen når den er ferdig, utdyper Solli.

De nye basene på Ørland, Sola, Rygge og Banak flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. På Sola er det i tillegg også bygget et ledelsesbygg for 330 skvadronen, samt at det er tilrettelagt bygg- og anlegg for trening og sertifisering av Luftforsvarets personell på nye helikoptrene.

Opphav og kilder: Forsvarsbygg

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.075