23948sdkhjf

Nå blir tilten nesten fullt integrert med maskinen

Engcon og Volvo i globalt samarbeid – startskuddet for en langsiktig felles utvikling.

I 2020 ble det startet et felles prosjekt mellom Engcons eML (engcon Machine Link) og Volvo Smart Connect, noe som har ført til at de første kompatible maskinene - oppdaterte EC250E og EC300E - vil komme ut til verkstedene og Volvos og Engcons fremtidige kunder i første kvartal i 2021.

eML (engcon Machine Link) er Engcons løsning som sammen med Volvo Smart Connect, gjør at Engcons tiltrotator kan bli en nærmest integrert del av maskinen. Via et intelligent utformet grensesnitt kan Engcons styresystem kommunisere med maskinens datamaskin både for styring av tiltrotatoren og integrasjon mot Volvos egenutviklede maskinstyringssystem Dig Assist.

Volvo-kunden kan fra og med neste Dig Assist-oppdatering tydelig se at det er en Engcon som er tilkoblet. Dette fordi tiltrotatoren i Dig Assists grafiske grensesnitt følger Engcons signaturfarge. Fra og med denne oppdateringen kan kunden også forvente andre smarte funksjoner som gir merverdi med tanke på utvekslingen av informasjon mellom Volvo Dig Assist og Engcons styresystem DC2.

– Gjennom denne løsningen kan Engcons tiltrotator i prinsippet bli en fullt integrert del av maskinen, noe som gir mange fordeler: tidsbesparelse ved installasjon, opprettholdt CE-merking og direkte integrasjon mot Volvo Dig Assist for å nevne noen. Kundene kan glede seg over en fullt integrert løsning der kundenytte og opplevelse har vært i fokus, sier Fredrik Eklind, produkteier hos Engcon Control Systems.

eML er løsningen som gjør at Engcons eget styresystem DC2 kan kommunisere og dele informasjon med en maskindatamaskin og et maskinstyringssystem fra en originalutstyrsprodusent. Ved å kommunisere via CAN-buss (Controller Area Network) kan man både sende og motta informasjon raskt og sikkert – alt med en enkel elektrisk installasjon.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Engcon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11