23948sdkhjf

Bygningsautomasjon: Skandinavisk gigant fikk rekordstor kontrakt med Statsbygg

Statsbygg har inngått avtale med GK som leverandør av bygningsautomasjon til nytt regjeringskvartal. Kontrakten er en av de største av sitt slag i Norge og har en anslått verdi på ca. 243 millioner kroner.

Konkurransen ble lyst ut i fjor. To firmaer ble kvalifisert, og begge leverte tilbud. Det er nå klart at kontrakten for bygningsautomasjon er tildelt GK. Kontraktens anslåtte verdi er om lag 243 millioner kroner, opplyser Statsbygg.

– Dette er en av de største kontraktene av denne typen som er inngått i Norge, i alle fall hvis vi knytter det til landbasert byggevirksomhet, sier teknisk prosjektleder Frode Solheim i Statsbygg.

Totalt ni tverrgående tekniske entrepriser

Kontrakten omhandler bygningsautomasjon med noen tilstøtende elektrotekniske systemer og omfatter:

  • Nødlysanlegg
  • Brannalarmanlegg
  • Programdistribusjon
  • Talevarslingsanlegg
  • Elektronisk skilting
  • SD-anlegg og automatisering

Dette er den andre av i alt ni tverrgående tekniske entrepriser i regjeringskvartal-prosjektet. Tidligere har Schindler blitt tildelt kontrakten for levering av heiser.

De øvrige kontraktene for tekniske tverrgående systemer vil kontraheres fortløpende i løpet av 2021. Alle disse kontraktene baseres på samspillsformen i likhet med de store entreprenørkontraktene.

GK Gruppen

GK Gruppen er Skandinavias ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner med en omsetning på over 6 milliarder kroner. Med over 3.000 ansatte og over 80 kontorer i Norge, Sverige og Danmark, leverer gruppen smarte og bærekraftige løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør.

Opphav og kilder: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081