23948sdkhjf

Oppkjøp: Miniekspress-Thermo styrker seg på Helgelandskysten

Med oppkjøp av TonnesBilan AS blir Miniekspress Thermo-Tromsø AS en betydelig aktør på Helgeland.

- Det har vært en spennende reise hvor vi har løftet oss fra mindre aktivitet med utgangspunkt fra Tonnes til en regional aktør med egen terminal i Mo i Rana og en solid posisjon spesielt for Helgelandskysten, sier styreleder i TonnesBilan AS Oscar Hansen.

Fornuftig for å være mer effektiv

Oscar Hansen startet med distribusjon av varer på kysten i 1998 som Tonnes Skipsekspedisjon AS, og stiftet i 2009 TonnesBilan AS. Det har nå blitt til 11 sjåfører og 11 lastebiler som kjører 12-15 ruter på Helgelandskysten.

- Transportbransjen er i en rivende utvikling og det er fornuftig med en konsolidering for å kunne være enda mer effektiv i en komplisert logistikk. Dette sammen med sykdom og et ønske om å bruke mer tid med barnebarna, gjør salget til en god løsning for meg og for TonnesBilan AS, fortsetter Oscar Hansen. Han er også styreleder i Tonnes Skipsekspedisjon AS.

Fant umiddelbart tonen

Overdragelsen av aksjene fra Tonnes Skipsekspedisjon AS til Miniekspress Thermo-Tromsø AS skjedde 1. mars 2021.

TonnesBilan hadde i 2019 et resultat før skatt på 754.000 kroner. Tilsvarende tall for Miniekspress Thermo-Tromsø AS var 6,3 millioner kroner.

Miniekspress-Thermo Tromsø AS er et selskap med ca 75 ansatte og er en del av Nor-log gruppen AS. Gruppen eier blant annet alle aksjene i Suldal Transport AS, Miniekspress Transport AS og Nor-log Thermo AS.
- Da vi etablerte oss i Mo i Rana i 2020, fant vi umiddelbart tonen med det løsningsorienterte miljøet i TonnesBilan AS. Selskapet blir nå et datterselskap til Miniekspress Thermo-Tromsø AS, der de samme dyktige sjåførene skal fortsette å hjelpe våre kunder, sier daglig leder Dag-Jostein Arild.

Kilde: TonnesBilan pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078