23948sdkhjf

Kjører kraftfôr: Sindre fra Leinstrand

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det ene forhjulet dro ut i grøfta”

  • Sjåfør: Sindre Malmedal
  • Bosted: Leinstrand i Trondheim
  • Kjører: Hovedsakelig i Sør-Trøndelag, men en og annen tur nordover mot Steinkjer.
  • Bil: Volvo fh 540
  • Sindre har kjørt lastebil i snart fem år, og kjører i dag for Nemo Transport AS med frakt av kraftfôr for Felleskjøpet.
  • Instagram: @sinmalm1

“Jeg har alltid vært glad i motor og kjøretøy. Tok traktorlappen når jeg ble 16 år og billappen når jeg ble 18. På videregående gikk jeg treårig landbruksutdanning og et år anleggsgartner, men etter jakt på nye utfordringer tok jeg lastebillappen. At jeg ble yrkessjåfør er nok fordi jeg trives så godt bak rattet. Stortrives med utfordringene og variasjonene arbeidsdagen gir.

Som yrkessjåfør er det flere hendelser jeg husker, men spesielt ei natt jeg skulle opp en gårdsvei. Det var rundt null grader og litt nysnø på veien, og midt i bakken ble det stopp. Fikk kontakt med kunden og fikk brøytet veien. Jeg kom meg trygt bakover to ganger, men på forsøk tre opp bakken hadde det blitt så glatt i sporene at kjettingene ikke ville ta tak. Bilen skled bakover en runde til. Det ene forhjulet dro ut i grøfta og jeg sto nesten sidelengs. Etter å ha fått framenden på veien igjen, oppdaget vi at det var så god kuv på veien at kjettingene ikke hadde hatt feste i snøen. Da ble kjettingene flyttet på innerhjula, og alle kjettingene var på hjula. Erfaringa etter den dagen er at ingen dag er lik, og etter snart fem år kommer det fortsatt nye erfaringer.

I hverdagen er det viktig for meg at utstyret er i orden, og at samarbeid med både kollegaer og oppdragsgiver fungerer. Jeg kjører stort sett i samme område hver dag, og hører mye musikk på spotify mens jeg kjører. Men det er klart det blir noen timer i telefonsamtale med venner også.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094