23948sdkhjf

Tunnelkontrakter for andre gang

Kabeldistribusjonsselskapet Jørgen Holmefjord AS har levert signalkablingen til oppgraderingsarbeidene i Strynefjellstunnelene og Lunnertunnelen.

Selskapet oppgir i en pressemelding at totalordren er i millionklassen og inkluderer blant annet 15.000 meter strålekabel for radiodekning i tunnelene.

Strynefjellstunnelene omfattes av de tre tunnelene på riksvei 15, Oppljos-, Grasdal- og Ospelitunnelen, som ble åpnet for trafikk i 1977. Statens vegvesen har startet arbeidet med å oppgradere elektroinstallasjonene i tunnelene.

Lunnertunnelen på E16 går for tiden også igjennom en oppgradering og har vært stengt siden desember. Planlagt åpning er i midten av mars.

Andre gang

– Dette er faktisk andre gang vi leverer strålekabler til disse tunnelene. Forrige gang var for snart 20 år siden, så man kan trygt si at investeringsavkastningen for Statens vegvesen har vært god, sier Tommy P. Storstein, daglig leder i Jørgen Holmefjord AS.

Nå er imidlertid tiden moden for å oppgradere anlegget. Miljøet inne i tunnelene er tøffe med smuss og nedspyling under trykk og store fukt- og temperatursvingninger, som sliter på det elektriske utstyret. I tillegg har teknologien gått videre som gir nye muligheter og bedre løsninger.

– I sterk konkurranse vant vi frem med en produktinnovativ løsning, som sikrer redusert installasjonstid og bærekraft inn i de neste 20 årene, sier Storstein.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094