23948sdkhjf

Nordisk utfordrer innen maskinkontroll og måleteknikk

Det nordiske selskapet L5 Navigation skal satse stort innen maskinkontroll og har inngått samarbeid med det danske maskinkontroll-selskapet Unicontrol.

Målsettingen er å ta maskinkontroll til neste nivå, både når det gjelder brukervennlighet, kvalitet og arbeidsflyt i Norge, Sverige og Finland, skriver L5 i en pressemelding.

Nytt maskinkontrollsystem

Samarbeidet har i første omgang gjort det mulig å lansere et helt nytt maskinkontrollsystem for gravemaskiner. Målsettingen er å skape enkel betjening uten å gi avkall på funksjonalitet. Kjernen i systemet er den nyutviklede programvaren Unicontrol3D, her ligger all funksjonalitet tilgjengelig, enten via skjermtasten eller ”tap-and-hold”. Menyene er dynamiske slik at en til en hver tid har prioriterte oppgaver fremme i skjermen.

Skytjenesten Unicontrol Cloud skal gjøre det enkelt å administrere maskiner, referansemodeller og innmålte data. 

Stabilt og nøyaktig

Hardvare -plattformen består av både nye og eksisterende produkter som er utvalgt basert på felles erfaring hos L5 Navigation og Unicontrol. Som standard leveres GNSS mottakeren med full tilgang til alle GNSS signaler. Den seneste sensorteknikken i vinkelsensor gir en hurtig og presis bevegelse. Summen av dette skal bidra til et stabilt og nøyaktig system. L5 Navigation og Unicontrol har gjennomført produkttesting med tilbakemeldinger om at systemet skal være lett å lære og stabilt i drift.

Systemet vil bli markedsført som L5 U3D-X og selges, supporteres og serves av L5 Navigation i Norge, Sverige og Finland. Offisiell salgsstart er 1. mars 2021 og bestillinger kan gjøres umiddelbart.

Kilde: Pressemelding fra L5 Navigation

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078