23948sdkhjf

Kjører biltransport: Julia Sophia fra Bergen

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det sto gress opp til lyktene”

  • Sjåfør: Julia Sophia Damsker
  • Bosted: Bergen
  • Kjører: Stort sett lokalt utenom noen "korte langturer" og få hasteoppdrag over fjellet. 
  • Bil: Har kjørt mest Volvo, men trives like godt i en Scania. Akkurat nå sitter Julia Sophia imidlertid i en Mercedes.
  • Julia Sophia tok CE-lappen på landslinjen på Os Videregående skole i juni 2017, og har kjørt lastebil siden. I dag kjører hun for biltransport for ATS og bufferbil for City Service.
  • Instagram: @ trailerlailajules

“Det var vel egentlig en tidligere kjæreste, som var yrkessjåfør selv, som inspirerte meg i til å ta lappen på lastebil. Jeg har så lenge jeg kan huske alltid elsket å sitte bak rattet, men det å bli yrkessjåfør var ikke noe jeg visste eksisterte på den tid. Jeg elsker jo å kjøre og prate med mennesker, så jeg tenkte at dette var midt i blinken for meg, og det hadde jeg rett i.

“Som yrkessjåfør er det en opplevelse jeg aldri glemmer. Det skjedde på Austevoll i en søt to-akslet Volvo FM. Det var en tidlig morgen etter en natt med mye nedbør. Jeg var fullastet med alt mulig, som paller, madrasser, møber, maling og diverse annet. Første levering var i et trangt nabolag hvor det ikke fungerte å bruke gps. Jeg endte opp med å kjøre feil. Istedenfor å rygge ut der jeg kom fra, fant jeg ut av jeg skulle “låne” litt plass på den flotte plenen til bonden i gaten for å klare å snu. Et hjul utpå gresset, og der sank hele fronten av bilen nedi så det sto gress opp til lyktene.

For å gjøre en lang historie kort; jeg ble sittende der i nesten fem timer. På tvers i et fredelig uskyldig nabolag. I frykt for illsinte naboer og bønder ble jeg sittende i bilen. Det tok ikke lange tiden før første nabo kom ut, og jeg gjorde meg klar til å få kjeft. Men kjeft var det siste  jeg fikk. Jeg ble servert kaffe, pølser, saft og invitert inn på middag om det skulle være nødvendig. Flere naboer kom jevnt og trutt ut for å sjekke om jeg hadde det bra, med både mat og varme.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg med god kommunikasjon, HMS og sist og ikke minst høflighet. Det å møte sure, sinte og ufordragelige kunder eller kollegaer er noen av det verste jeg vet. Et lite smil kan endre en hel dag for noen.

Ute på veien er det definitivt strekningen Bergen - Jølster - Byrkjelo som er min favoritt. Det er varierende vei og sinnsykt fine utsikter av fjell og fjord. Hvis det er god flyt i trafikken så setter jeg på musikk, helst noe trance eller deephouse. Men det kan gå hele dager hvor jeg bare er pratesyk, og noen dager hvor det er mer enn nok med egne tanker.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.081