23948sdkhjf

Investerer: Fire på diesel og to på batteri

Marthinsen & Duvholt AS kjøper to utslippsfrie Zeron-maskiner og fire Hitachi-beltegravere fra 27 til 40 tonn av Nasta.

Den første uken i mars signerte Frank Duvholt, daglig leder hos Marthinsen & Duvholt AS, et betydelig antall nye maskiner med Nasta AS, står det i en pressemelding fra Nasta.

I tillegg til fire stk. Hitachi beltegravemaskiner fra 27 til 40 tonn, består handelen av to helt utslippsfrie gravemaskiner av Nasta sitt eget merke, Zeron.

Forvandlingen til elektrisk drivlinje skjer i produksjonslokalene til Nasta på Bommestad.

Maskiner i handelen:  

  • 1 stk Hitachi ZX350-7
  • 2 stk Hitachi ZX300-7
  • 1 stk Hitachi ZX250-7 
  • 1 stk Zeron ZE85
  • 1 stk Zeron ZE135

    

Marthinsen & Duvholt AS har 220 ansatte. Selskapet rundet i 2020 en stor milepæl med over 1 milliard i omsetning, og resultatene er svært gode. Likevel er det knyttet en viss spenning til det å investere i utslippsfrie maskiner:

- Dette blir våre første elektriske gravemaskiner. Zeron-maskinene skal operere i Oslo-området, der fokuset på miljø er aller størst. Det er en sikkerhet for oss å vite at maskinene er basert på Hitachi – et merke vi kjenner ut og inn fra et mer enn 20-års trygt og godt kundeforhold i Nasta», sier Duvholt. 

Vestfold-entreprenøren, grunnlagt i 1998, startet det hele med maskiner og utstyr fra Nasta. Konsernkundeansvarlig Nils Arve Norendal har vært «førstelinjekontakten» til bedriften hele veien.

- Marthinsen & Duvholt AS har alltid vært et firma som Nasta er stolt av å levere maskiner til, og være samarbeidspartner for. Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten, kommenterer Norendal.

Kilde: Pressemelding fra Nasta

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094