23948sdkhjf

Lyst ut: IR-skanning av asfaltarbeider i 20 dekkekontrakter

Statens vegvesen innbyr til konkurranse for IR-scanning for asfaltarbeider 2021. Hensikten med varmemålingene er å registrere temperaturvariasjoner i dekkeoverflaten umiddelbart etter utlegging. Varmemålingene skal utføres med infrarødt termografisk måleutstyr. 
Oppdraget omfatter IR-skanning av asfaltarbeider i 20 dekkekontrakter som gjennomføres i 2021.

Skal måle 2,3 millioner kvadratmeter vei

Den estimerte verdien på oppdraget er 6,5 millioner kroner. Det skal utføres måling på totalt 611.279 meter og et areal på 2.278.442 kvadratmeter. De 20 dekkekontraktene strekker seg fra Østfold til Øst-Finnmark.

Ønsker å kontrollere selv

Statens vegvesen har hatt slike oppdrag i flere år og det lyses ut for å dekke årets asfaltkontrakter. Leveransen omfatter måling, datainnsamling, datalagring og bearbeiding, beregning av risikoareal, beregning av eventuelt bonus/trekk og for kommunikasjon med byggherre/entreprenør i oppfølgingsmøter. Det er derfor Statens vegvesen ønsker å utføre denne scanningen selv, på tross av at entreprenør selv også skanner ved utlegg, forklarer Line Rognstad i Statens vegvesen.

I beskrivelsen står det blant annet; Linjeskanneren skal være fast montert på asfaltutleggeren. Den skal registrere og lagre dekketemperaturen suksessivt under utleggerens fremdrift. Måledata skal registreres sammen med registrering av sted slik at en grafisk fremstilling av resultatene kan utarbeides. Registrering av sted kan gjøres ved posisjonsbestemmelse ved GNSS og/eller ved bruk av målehjul montert på utleggeren. 

Varigheten på kontrakten er fra 1.mai til 1.november 2021. 

Frist for å levere tilbud er 7.april.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096