23948sdkhjf

Barnas transportplan

Når ny Nasjonal transportplan legges fram våren 2021, kommer det også en ny Barnas transportplan

Barnas transportplan var for første gang del av Nasjonal transportplan da inneværende transportplan ble lagt fram i 2017.

Når en ny Barnas transportplan kommer til våren, vil den inneholde tiltak som skal bidra til at barn og unges behov for trygg og god mobilitet blir ivaretatt.

Trygg Trafikk gjennomførte i juni 2020 på oppdrag fra Samferdselsdepartementet en tegne- og skrivekonkurranse for barn. Samferdselsminister Knut Arild Hareide ville bedre se verden fra barns eget perspektiv, og ba dem skrive og tegne om hva de er opptatt av i trafikken.

Trafikksikkerhet og voksne som tar hensyn

Tegningene og tekstene viser at barna ønsker å gå og sykle til skolen, og de vil ha gang- og sykkelvei, slik at de slipper å dele veien med biler. De vil at voksne tar mer hensyn i trafikken, og ikke kjører for fort. Voksne må bli mer oppmerksomme, og ikke bruke mobiltelefon i trafikken, og også de voksne må huske på å bruke hjelm når de sykler. Barn har også forstått at trafikken kan ødelegge klima og miljø.

– Det kom inn over 400 bidrag, og jeg sier tusen takk til alle som var med! Det var mange kjempefine tegninger og gode tekster. Nå har Trygg Trafikk kåret fire vinnere, som får sykkel og hjelm i premie. Bidragene fra de fire vinnerne står nå i glass og ramme på møterommet mitt. Der har jeg hele tiden besøk av folk som jobber med trafikk og transport, og alle vil bli minnet om at barn og unge har viktige ønsker og behov, sier Hareide.

Kilde: Samferdselsdepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078