23948sdkhjf

Endelig åpnet på Laksevegen: 714 Åstfjordkryssinga

Etter utfordringer med sikkerhetsutrustningen og godkjenning er delstrekningen endelig åpnet.

Delprosjektet er nå sikkerhetsgodkjent og strekningen blir åpnet for trafikk fredag 26. februar.

- Etter en del utfordringer med sikkerhetsutrustningen og godkjenning er det nå endelig klart for trafikkåpning, sier seksjonsleder Jo Bernt Brønstad i Trøndelag fylkeskommune.

5,6 kilometer ny vei

Prosjektet 714 Laksevegen er nå åpnet for trafikk. Åstfjordkryssinga gjelder strekningen fra Tjørna til Mjønes, inkludert kryssing av Åstfjorden. Ny vegstrekning er på ca. 5,6 km, noe som gir ei innsparing på ca. 6 km sammenliknet med eksisterende veg.

Det er et arbeidsfellesskap bestående av Metrostav NUF og Bertelsen & Garpestad som har bygget denne delstrekningen og kontrakten vant med en sum på 812,9 millioner kroner.

Prosjektet består av flere større utbedringer av vegnettet for å bedre framkommeligheten, forkorte reisetiden og ikke minst øke trafikksikkerheten, se utsnitt nedenfor. Når alle delprosjektene er bygget, vil vegen mellom Hitra/Frøya og Orkanger forkortes med over 12 km.

Forkortes med 12 km

Åstfjordkryssinga, delprosjekt 8, har en total lengde på ca 5,6 km hvor Slørdalstunnelen på ca. 2650 meter, Mjønestunnelen på ca. 770 m og Åstfjordbrua på ca. 770 meter inngår. Dette er den delstrekninga som gir den største enkeltinnsparinga i utbygginga av fv. 714 Laksevegen med en forkortning på ca 6 km i tillegg til betydelig forbedring av framkommeligheten og trafikksikkerheten, ifølge Trøndelag fylkeskommune.

Kilde: Trøndelag fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078