23948sdkhjf

E16 Lunnertunnelen åpner igjen

Arbeidet med å skifte ut det elektriske anlegget og annet vedlikeholdsarbeid er snart over. Tidsplanen er holdt, og tunnelen på Hadeland åpner 11. mars kl. 06.00.

E16 Lunnertunnelen har vært stengt siden desember da et omfattende vedlikeholdsarbeid startet. Siden da er alt det gamle elektriske utstyret fjernet og erstattet med et nytt. Også tunnelhvelvet har fått en oppgradering med ny sprøytebetong.

Maksimal levetid

– Det er en omfattende jobb som nå er ferdig. Deler av det elektriske utstyret hadde nådd maksimal levetid, og det var nødvendig å skifte dette ut, sier prosjektleder Lars Magnar Allergodt i Statens vegvesen.

Arbeidet har blitt utført av Mesta Elektro.

De siste dagene frem mot åpningen vil bli brukt til å teste og godkjenne det nye elektriske anlegget.

Som lovet

– Gran og Lunner brannvesen har den siste uka vært med på befaring inni tunnelen, og de var positive til oppgraderingen. At den 3,8 km lange Lunnertunnelen nå har nytt og moderne utstyr er viktig for trafikksikkerheten, forklarer Allergodt.

– Vi er glade for at tidsplanen er holdt, og at vi kan åpne E16 Lunnertunnelen som lovet. Torsdag 11. mars kl. 06.00 kan E16-trafikken igjen gå igjennom Lunnertunnelen som vanlig.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062