23948sdkhjf

Stor kranfusjon i Norge

Stangeland Gruppen i Stavanger og BMS i Danmark går sammen for å danne et stort felleseid kranselskap i Norge.

Under forutsetning av konkurransetilsynets godkjenning har Stangeland Gruppen og Kranringen Holding AS i dag inngått en intensjonsavtale om, at Kranringen Holding AS selger sine kranaktiviteter i Norge, som i mange år har gått under Kranringen-navnet, til Crane Norway Group AS i Stavanger. Samtidig kjøper Kranringen Holding AS seg inn som 50% eier sammen med Stangeland Gruppen i Crane Norway Group AS.

To familieeide virksomheter

Kranringen Holding er eid av BMS i Danmark, som igjen er eid av Enggaard familien i Aalborg. På denne måten er det to sterke familieeide virksomheter – med mange års erfaringer fra entreprenør- og kranbransjen - som går sammen om å drive kran- og spesialtransportvirksomhet i Norge.

Kranringen AS har i gjennom mange tiår drevet kranforretning med base i Skien. I tillegg til hovedkontoret i Skien har Kranringen også avdelinger i Sandefjord, Bergen, Oslo og Førde. Selskapet har dessuten eierandeler i Kranentreprenøren AS i Oslo og Taklift AS i Skien – disse eierandelene er også en del av transaksjonen.

Drives videre

Selskapene vil bli drevet videre under deres eksisterende navn. Ledelse og medarbeidere vil fortsette som tidligere. De vil med dette fremover kunne dra fordel av, å være en del av Crane Norway Groups landsdekkende nettverk.

Skandinavias største kranvirksomhet

Hele Crane Norway Group vil samtidig kunne dra fordel av å være en del av Skandinavias største kranvirksomhet, BMS. BMS driver dessuten kranvirksomhet i Danmark og Sverige, i tillegg til at man gjennom BMS Heavy Cranes A/S utfører kranoperasjoner i forbindelse med opsetting og håndtering av vindmøller – både onshore og offshore – i hele verden.

Kilde: Pressemelding fra Stangeland Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.099