23948sdkhjf

Kjører flisbil: Sebastian fra Stavanger

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg med mine 52 tonn mistet alt veigrep”

  • Sjåfør: Sebastian Sunde Nysted, 23 år
  • Bosted: Stavanger
  • Kjører: I hovedsak øst/vest, altså Stavanger, Oslo, Arvika i Sverige, Hamar, Brumunddal og en del innlandet ved kjøring av flis. Men alt i alt går det i hovedsak i plank og materiell.
  • Bil: Volvo Fh4 540 med slepevogn
  • Sebastian har kjørt lastebil i ett og et halvt år, og kjører i dag flisbil for Vestmar Transport.
  • Instagram: @sebbi98n

“Jeg ville bli lastebilsjåfør fordi jeg elsker å være i konstant arbeid, elsker å kjøre og digger store kjøretøy. Og selvfølgelig muligheten til å være min egen sjef. Jeg ble faktisk inspirert av en kompis som har kjørt i flere år. Jeg jobbet på Pizzabakeren, og hadde ikke snøring på hva jeg ville bli. Så tok han meg med på noen turer, og jeg fikk være med å koble tralle, laste og losse, og tenkte at dette har jeg lyst til å drive med.

Jeg har ikke kjørt så lenge, men har en episode som jeg husker veldig godt. Jeg skulle opp en bakke rundt Marnardal, og det så ikke ut som det var fare for is. Jeg valgte å kjøre på. Da bakken flatet ut, var det en tynn ishinne på toppen av bakken som gjorde at jeg med mine 52 tonn mistet alt veigrep. Og så kom jeg ikke videre oppover, men startet å skli bakover i steden. Jeg holdt hodet kaldt og klarte å styre bilen litt. Det eneste jeg tenkte på var å ikke sakse bilen. Til slutt klarte jeg å styre framfelgen på hengeren min i autovernet, og det hele endte med berging.

Før jeg starter turen tar jeg alltid runden rundt for blant annet å se etter skader på dekkene, lys, under bilen, lyder som ikke skal være der, is på taket og hjulmuttere. Jeg har opplevd å komme til Moss kai med bare en av åtte hjulbolter på et hjul.

Ute på veien synes jeg det er veldig artig å høre på podcasten Livet på veien med Jan Fredrik Larsen. Veldig kjekke temaer som han tar opp. Jeg hører også på Debatten, for det er litt artig å få med seg hva som skjer i verden. Ellers går det i musikk som country eller house. Også 90s blir mye spilt. 

Min favorittstrekning er litt vanskelig å svare på, men jeg har veldig lyst å prøve E134 og RV7 over Hardangervidda. Men ellers liker jeg kysten godt.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094