23948sdkhjf

Korona-app til BA

For å hindre koronasmitte på bygg- og anleggsplasser tilbys nå digitale tjenester. Med en app kan prosjektene gjennomføre målrettede «koronarunder».

– I tillegg til proaktive tiltak, gjør Infobrics tjenester det mulig å få en omfattende oversikt over prosjektet og enkelt gjøre reaktive analyser, som å følge opp at prosjektet følger gjeldende rutiner, hvor mange som har vært på stedet per dag i gjennomsnitt og ved eventuell smitte kunne følge opp hvilke personer som var til stede samme dag, sier Dan Friberg, adm. direktør i Infobric Group.

 «Koronarunder»

Nå kan appen Buildsafe brukes til sikkerhetsrunder for å identifisere og adressere risiko forbundet med smittespredning. Appen blir blant annet brukt til å koronasikre Skanskas prosjekter i Sverige. Med appen kan prosjektene gjennomføre målrettede «koronarunder», som er med på å sikre arbeidsplassen.

I løpet av disse rundene blir det kontrollert en rekke punkter, for eksempel at det er mulig å opprettholde god håndhygiene, at møter holdes så mye som mulig utendørs, at det er identifisert hvem av personalet som tilhører risikogruppen, m.m.

– Det skal være enkelt å gjøre det rette, og det blir det med dette verktøyet. Appen gir påminnelser når det er på tide, på den måten blir det ikke glemt. Det er allerede mye som skal kontrolleres, og dette er lagt til som et ekstra lag på toppen av alt annet. Og selvfølgelig, du kan jo krysse av i rutene på et stykke papir, men da mister vi oversikten for de som jobber mot 40-50 prosjekter og vil se hvordan det går i hele regionen, forteller helse- og sikkerhetssjef Måns Waltersson i en artikkel på skanska.se.

 Regboks

Et viktig tiltak for å minimere smittespredningen er å unngå fysisk kontakt. Dette kan noen ganger være en utfordring ettersom et stort antall mennesker må inn på anleggsplassen for å registrere sin tilstedeværelse, og ofte i samme tidsrom.

Med digitale registreringer via BuildSafe kan alle medarbeidere registrere seg digitalt før de kommer til arbeidsplassen. Plassledelsen kan enkelt sikre at alle har registrert korrekt informasjon og gi tilganger til byggeplassen – eksternt. Registreringen gir også muligheten til å formidle prosjektspesifikke retningslinjer for koronahåndteringen.

For å gjøre inn- og utsjekking i mannskapslisten og samtidig unngå trengsel ved en regboks har appen Ease CheckIn blitt et alternativ. Brukeren kan registrere tilstedeværelse på egen telefon. Appen kan også brukes til å åpne kjøreporter og for å låse opp dører som har smartlås. Det reduserer behovet for fysisk kontakt der smitten kan spres.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078