23948sdkhjf

ABB skal sikre nytt regjeringskvartal

ABB skal levere systemer for å sikre ansatte og verdier når det nye regjeringskvartalet i Oslo etter planen tas i bruk i 2029. Kontrakten har en anslått verdi på om lag 100 millioner kroner.

ABB har skrevet kontrakt med byggherren Statsbygg om å levere følgende elektroniske sikkerhetssystemer og tilhørende ingeniør- og prosjekttjenester til det nye regjeringskvartalet:

  • Automatisk innbruddskontrollanlegg
  • Automatisk adgangskontrollanlegg
  • TV-overvåkingsanlegg
  • Dronesikring

Statsbygg opplyser at konkurransen ble lyst ut i fjor, og fire firmaer leverte tilbud. Kontraktens anslåtte verdi er om lag 100 millioner kroner.

Dette er den tredje av i alt ni tverrgående tekniske entrepriser i regjeringskvartal-prosjektet. Tidligere har GK blitt tildelt kontrakten for levering av bygningsautomasjon og Schindler for levering av heiser.

De øvrige kontraktene for tekniske tverrgående systemer vil kontraheres fortløpende i løpet av 2021. Alle disse kontraktene baseres på samspillsformen i likhet med de store entreprenørkontraktene.

Det nye regjeringskvartalet er et av de største byggeprosjektene i Norge gjennom tidene. Det skal gi sikre og gode arbeidsplasser til departementene og et åpent og grønt byrom til innbyggerne. Brutto bygningsareal er planlagt til ca. 125.000 kvadratmeter, hvorav ca. 37.000 kvadratmeter er under bakken. I tillegg skal ca. 37.000 kvadratmeter eksisterende bygningsmasse rehabiliteres.

Opphav og kilder: ABB og Statsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063