23948sdkhjf

Keestrack kjøper Goldoni

Keestrack beveger seg over i landbrukssegmentet med avtale om oppkjøp av Goldoni

Italienske Goldoni har eksistert siden 1926 og har produsert traktorer blant annet. I 2018 omsatte selskapet for 50 millioner euro. Men helt siden 2015 har selskapet slitt økonomisk.

Nå har Keestrack signert avtale om oppkjøp og har en klar strategi om å gjenoppta produksjonen av traktorer med fokus på spesialtraktorer, blant annet rettet mot vingårder. Merkevaren Goldoni vil fremstå som egen merkevare, men som en del av Keestrack gruppen. 

Ingen norske planer

- Pr nå har ikke Fredheim Maskin planer om å gå inn i landbrukssegmentet, forklarer Per Fredehim hos Fredheim Maskin, Keestrack-importøren i Norge og Sverige.

Fredheim maskin er en 100% leverandør av knuse og sikteverk og vil også være det den nærmeste tiden, men på sikt kan det bli aktuelt å vokse i andre markedet, men det er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, ifølge Fredheim.

Flere fordeler

For Keestrack sin del ser han flere fordeler med vekst innom nye segment. I flere land i Europa/verden er flere av forhandlere innom flere segment som anleggsmaskiner og  landbruk. Det er også synergi effekter med felles innkjøp av komponenter, hydraulikk, motorer, fabrikk-kapasitet, kompetanse, servicenettverk osv. 

- Vi har tro på at dette er riktig investering for Keestrack, men ikke noe satsningsområde for oss pr nå, avslutter Fredheim.

Kilde: Pressemelding fra Keestrack

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094