23948sdkhjf

Det lysner for svenskene

Svensk BA-næring uttrykker en håpefull prognose for våren, med en forventet sysselsettingsutvikling på 14 prosent.

Det svenske arbeidsmarkedet som helhet opplever en stabil utvikling, med en av de mest positive prognosene i Europa. Dette viser Manpower Groups arbeidsmarkedsbarometer.

Store forskjeller

– Det er positivt at arbeidsgivere i bygg- og anleggsbransjen også rapporterer om en optimistisk prognose dette kvartalet. Forskjellene er likevel veldig store mellom forskjellige bransjene, sier Mikael Jansson, adm. direktør i Manpower Group til bladet Maskinentreprenören.

Sysselsettingsutviklingen for bygg- og anleggsnæringen er 14 prosent, og arbeidsgiverne håper på fortsatt sterk sysselsetting i andre kvartal 2021. I løpet av første kvartal var prognosen 16 prosent. Det svenske arbeidsmarkedet som helhet har en sysselsettingsutvikling på åtte prosent, som er den nest høyeste prognosen i Europa.

Stabilitet

– Sverige har vist stabile prognoser de siste to kvartalene, og dette er også i tråd med SSBs data som viser et litt bedre arbeidsmarked i fjerde kvartal 2020. Samtidig vet vi ikke hvordan arbeidsmarkedet vil se ut etter pandemien. Da forsvinner den økonomiske støtten, og bedriftene må stå på egne ben, understreker Jansson.

Undersøkelsen ble gjennomført i januar, noe som gjør tallene vanskelige å tolke for en langsiktig analyse av arbeidsmarkedet. De må sees på som et øyeblikksbilde av respondentenes nye ansettelsesintensjoner for undersøkelsesperioden.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078