23948sdkhjf

BKK og Cramo sammen om flyttbar lading og batteriløsninger

De to aktørene har inngått et samarbeid om utleie og distribusjon av mobile lade- og batteriløsninger til bygg- og anleggsplasser.

TUNGT OG FOSSILFRITT:

Skiftet til utslippsfrie byggeplasser er i full gang, men all infrastruktur har ikke vært på plass. For å få til en utslippsfri byggeplass, kan det være problemer med tilgang på nok strøm, eller man kan bli belastet høye anleggsbidrag for å bygge nærliggende trafo.

Denne utfordringen har BKK og Cramo tatt tak i og etablert et utradisjonelt samarbeid. Samarbeidet skal sikre leie og distribusjon av standardiserte og innovative lade- og batteriløsninger til bygg- og anleggsplasser i hele Norge.

Sikre tilgang

– Økte krav til utslippsfrie bygg- og anleggsplasser vil kreve flyttbare og skalerbare løsninger for lading av maskiner og utstyr. Det blir også vesentlig å sikre nok tilgang til det økte effektbehovet for å kunne gjøre prosjektene utslippsfrie, forteller BKKs Camilla Moster i en pressemelding.

BKK og Cramo ble kjent som deltakere i Pilot-E prosjektet «Energipartner til utslippsfrie byggeplasser», der flere aktører sammen på tvers av verdikjeder jobber for å finne gode løsninger for utslippsfri byggeplasser.

Første i Norge

– Vi fant raskt ut at vi hadde mange felles tanker om samarbeid og løsninger, og i Cramo er vi stolte av å være første utleieselskap i Norge som sammen med et energiselskap kan levere en komplett løsning med elektrisk infrastruktur til byggeplasser, forteller Veronica Oestreich i Cramo.

Samarbeidspartnerne er allerede leveringsdyktige på både normalladere og hurtigladere. Batteribank er under testing og forventes å være leveringsklar til høsten.

Artikkelen er en del av vårt tema om Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062