23948sdkhjf

Muskelbunt: - Mercedes er eneste som fungerer til våre oppdrag

Mercedes nummer 11 i bilparken er et skikkelig råskinn. - Det er ingen andre merker som kan levere til de kravene vi har, sier Arne Petter Holmen i AS Betongpumping.

NYBIL:
For å dekke hele kundemarkedet og alle de behovene som finnes, trengte AS Betongpumping en ny bil. Og den skulle være stor! Resultatet ble en Mercedes Arocs 4853 med et 57 meter lang betongpumpe.

- Nå har vi betongpumper fra 28 meter til 57 meter, og drømmen min er oppfylt. Alt står på Mercedes-chassi og alle betongpumpene er Jun-Jin, sier Arne Petter Holmen, medeier og potet i Våler-firmaet.

- Mercedes er en jernhest som virkelig tåler den kjøringen vi driver med. Min erfaring etter 30 år i bransjen sier at dette er det eneste som holder. Mercedes har svært solide maskiner, og blant annet direkte motorkraftutak som sparer oss for vekt, sier Holmen.

Den nye bilen, en Mercedes Arocs 4853 med 57 meter betongpumpe, veier fullastet med vann og diesel 47 tonn. Det er akkurat innenfor det den har lov til å veie på dispen.

Den strekker seg langt, den 57 meter lange betongpumpen.

Tidkrevende prosess

- Det er en lang prosess å få en slik bil på plass. Chassiet er bygget om i Tyskland for blant annet å få plass til støtteben mellom forakslingene. Deretter er påbygget montert hos Rox International i Göteborg, forteller Holmen.

- Hvilke type oppdrag skal denne bilen brukes til?

- Det kan for eksempel være der det er veldig vått eller der det er langt eller høyt fra bilen til dit betongen skal. Og ikke minst slipper vi med en så lang betongpumpe å bruke slanger på enden av tårnet, sier Holmen.

Godt utstyr

Bilen kom til Norge i midten av februar, og etter en kort innkjøringsperiode har den vært ute på oppdrag nesten hver dag.

  • Det er montert moderne sikkerhetsutstyr på bilen for å unngå velt.
  • Betongpumpen kan få ut 180 kubikk i timen.
  • Den er satt opp med HBC radiostyring, proposjonalt.
  • Varme i alle verktøyskap for norske forhold.
  • Spesialbygget skap som er tverrgående gjennom hele bilens bredde mellom aksel fire og fem, for bokser som underlagsstøtter for støtteben.
  • Den har 35 tonn marktrykk på støttebena med fullt utlegg.
  • Drift på fire hjul.
  • Bakerste aksel er svingbar.

Positiv drift

Firmaet AS Betongpumping er ganske nytt, men folkene bak har lang fartstid i bransjen. Det er 14 ansatte på 100 prosent og en kontoransatt på 80 prosent.

- Første hele driftsår var i 2019. Vi har kjørt veldig positive tall fra dag en, for vi visste hva markedet ville ha. Vi har ikke merket noen koronaeffekt på driften, og sjåførene har vært veldig flinke til å beskytte seg, sier Holmen.

Bilen er solgt av Svein Erik Nilsen, Bertel O. Steen Moss.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062