23948sdkhjf

Karrieresalto: Ambulansemann Martin fra Sætre ble maskinfører

GRØFTENS HELTER
“Nå er det stor gutt i stor sandkasse"

Helten: Martin Johansen
Bosted: Sætre - Asker
Maskin: Martin opererer hjullastere: Volvo L70H - L90H - L110 - L220 og L260H som han synes er den grommeste. Ellers er han bak spakene på Cat Bulldosere: D8, D6T og D6 XE. Favoritten er nye D6 XE. I tillegg opererer han gravemaskin: Hitachi 470 Saxis Longreach. 
Martin har jobbet i anleggsbransjen i snart ett år. Han kjørte først hjullaster for Isachsen på Follestad i tre til fire måneder, men så fikk han tilbud om jobb hos Ivar Tanum AS i Drammen hvor han jobber i dag.
Instagram: @nordrone.no

“Da jeg var liten gutt bodde jeg ved et pukkverk i Fredrikstad. Jeg satt på fjellet å så utover pukkverket og drømte meg bort. Så var det bare å prøve å komme seg nærmere så jeg fikk sitte på i en av maskinene. En dag lurte jeg meg inn på pukkverket og fikk være med maskinføreren på hjullasteren der. Etter mye mas.
Hadde jeg lov til det? Nei! Men det er nok mye av grunnen til at jeg hoppet av ambulanseyrket.
Jeg har nemlig jobbet som Paramedic på ambulanse og akuttbil i 20 år. Men i 2020 bestemte jeg meg for å gå all inn og bytte yrke. Som liten gutt var det maskiner i sandkassa. Nå er det stor gutt i stor sandkasse. 
Det beste med denne jobben må være å få bli med å utvikle og bygge noe. Og ikke minst operere en 40/50 tonn med maskin som jeg skal ha kontroll over. I tillegg er det en fantastisk gjeng jeg jobber sammen med. Fra ledelsesnivå til oss på gulvet. Bra miljø er alfa omega på en arbeidsplass. Jeg håper jeg fortsatt er en del av Ivar Tanum AS også i årene som kommer.
Av spennende oppdrag må jeg trekke frem det jeg er på nå. Noe av det kan du se på min instagram NorDrone.
I maskinen hører jeg mye på podcast, som Rage Quit. Av musikk er det alt mulig. Siden vi har radiokommunikasjon med hverandre på anlegget kan vi ikke spille høy musikk. Er jo greit å høre hva de andre sier.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094