23948sdkhjf

I flisbileliten: Øystein fra Sandane

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg holdt på å få sjokk”

  • Sjåfør: Øystein Solheim
  • Bosted: Sandane i Sogn & Fjordane
  • Kjører: Kjører for det meste flis fra Ålesund på Møre til Østersund i Sverige.
  • Bil: Volvo FH16 750 flisbil og henger, 2019-modell
  • Øystein startet som lærling for Bøstrand Transport i 2019, og kjører fortsatt for det samme firmaet.
  • Instagram: @flisgutten

“Jeg valgte å bli yrkessjåfør fordi interessen har vært der helt siden jeg var liten. Pappa kjørte pappa lastebil, og jeg vil helst ha lastebiler å leke med som liten. Jeg måtte til og med ha et trailerblad foran med for å ville spise mat.

I dag er både yrke og hobby lastebil. Hjemme har pappa og jeg en gammel Volvo F12 stående som vi styrer litt med, og har tidligere reist på veteranbiltreff med den.

En spesiell opplevelse jeg har fra min korte karriere som yrkessjåfør var da jeg hadde vært lærling i knapt en måned. Knut Arne på kontoret gir meg beskjed om at jeg skal møte han i Hovden siste dagen før sommerferien, for vi skulle hente et lass der. Når jeg svingte inn på plassen der holdt jeg på å få sjokk, for der stod et høyt og nesten fire meter bredt kolli som jeg skulle flytte.

Kolliet var en notvasker til fiskeindustrien, som skulle fraktes fra en kunde i Hovdebygda til Ørstaterminalen, rundt fem minutter kjøring. Det som gjorde turen spesiell for meg var at jeg alltid har vært nysgjerrig på spesialtransport. Så når jeg var så fersk i gamet og fikk prøve meg så var det veldig kjekt å få den tilliten, siden jeg aldri hadde prøvd meg på bred last med ledebil og full pakke før.

Største utfordringa for meg var å venne seg til å kjøre med større bredde enn normalt Men turen gikk bra og alle var fornøyde, og jeg fikk mer mestringsfølelse og tok ferie med god samvittighet etter det. 

Dette var en spesiell opplevelse for meg som fersk lærling. Jeg er glad i utfordringer, og det gav meg følelsen av at han har tillit til jobben jeg gjør.

Det som er viktig for meg i hverdagen som yrkessjåfør er å få ting til å gå rundt, få gjort det jeg skal og ha en viss plan på hvordan dagen blir.

Ute på veien er favorittstrekningen min når jeg kommer fra Oslo og er på vei hjem til helg over Hemsedal en fredag ettermiddag. Da er det bra å ha på nye sangen til Rotlaus «Aldri tilbake». Så den går for full musikk på popanlegget i lastebilen. Ellers hører jeg en del på podcasten «Livet på Vegen».”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: Elektrisk boost i novembertallene
Oppdatert med novembertall: Lastebiler over 16 tonn - "alternative" drivstoff
Selges: Svensk selskap kjøper to selskaper fra Gjermundshaug Gruppen
ASKO Transport kjøper elektrisk: - Vi kan få et positivt regnestykke på disse lastebilene
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
RETRO: E6 Korgfjellet, den gang det kun var en vinter igjen til tunnel!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.096