23948sdkhjf

Kjører kombibil: Gøran fra Drøbak

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Drømmebilen har jeg nå”

  • Sjåfør: Gøran Kristiansen
  • Bosted: Drøbak
  • Kjører: Kjører stort sett i Follo, Oslo og Akershus, så blir det litt oppover Hallingdal siden firmaet ligger på Gol.
  • Bil: Volvo FH16 750, 2016-modell. Kombibil, men bruker ikke dumperkassa. Har tipp og maskinsemi til den.
  • Gøran har kjørt siden 1998, og kjører i dag for Turhus Maskin som holder til på Gol, men har en avdeling i Oslo.
  • Instagram: @mr_kristiansen

“Jeg var tre måneder første gangen jeg var med pappa i en Volvo N88 eller 89, og er vokst opp med lastebil. Det er vel noe av grunnen til at jeg ble yrkessjåfør. Jeg har alltid interessert meg for biler generelt, men lastebiler har alltid ligget hjerte nært. Det er noe med de store kjøretøyene, er liksom litt "King of the road" når man er ute på veien. Hadde det ikke vært for lastebilen, så stopper faktisk Norge. Det er noe å tenke på for de som blir oppgitt fordi det går litt tregt eller tar litt plass.

Jeg har kjørt mer eller mindre siden 1998. Jeg startet med bergingsbil for Oslo Bilhjelp, så noen år som distriktsjef hos Yamaha Motor, og siden har det vært anleggsbransjen.
Det beste med å være yrkessjåfør må være å komme seg rundt omkring. Jeg er en litt rastløs person, så selv om jeg i hovedsak kjører i Oslo-området, så er jeg litt lenger unna innimellom. Jeg henter en del granitt i Larvik, og frakter maskiner og utstyr mellom Oslo og Gol. Det hender det blir lengre turer også. 
På veien går det i musikk, og da mest heavyrock.

Drømmebilen har jeg nå. Den går veldig bra, jeg sitter godt, og sover godt når den sjansen byr seg. Den er litt påkostet utvendig og innvendig. Musikk er viktig i min hverdag, så det å ha et stereoanlegg på 15.000 watt er digg! Det er liksom ikke så vanskelig å stå opp om morran å reise på jobb.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062