23948sdkhjf

Kjører langtransport: Marthe fra Kvinesdal

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg er født og oppvokst i et transportfirma”

  • Sjåfør: Marthe Nilsen
  • Bosted: Kvinesdal
  • Kjører: Langtransport over alt
  • Bil: Scania S580
  • Marthe har kjørt lastebil siden desember 2018, og kjører i dag for Omdal Transport. I mai 2021 skal hun tilbake til Pentagon Transport.
  • Instagram: @truckernilsen98

"Jeg er født og oppvokst i et transportfirma, med en far og bestefar som har drevet med  lastebiler i alle år. Jeg var derimot fast bestemt på å bli industrimekaniker når jeg var ferdig med 10. klasse. Jeg fikk læreplass som sveiser på et mekanisk verksted i Kvinesdal, men fant fort ut at det ville jeg ikke holde på med hele livet.

Jeg ville bli lastebilsjåfør, fordi jeg elsker å kjøre bil, oppleve nye ting, utfordringer, tøft med store kjøretøy og møte nye mennesker. 

Jeg husker veldig godt den siste turen jeg hadde på kontinentet for Pentagon Transport. Jeg ble sendt ut med Color Line fra Kristiansand en fredags ettermiddag klokken 16.30 med express til Erkelenz i Tyskland. På båten møtte jeg naboen min som også var på vei nedover med lastebilen sin. Vi tok følge nedover til Autohof Mellendorf og hadde 24-timers hvile sammen under coronaen, og skilte lag på søndagskveld. Jeg losset på mandags morgen og reiste opp til Danmark for å lastet fullt lass hjem til Kristiansand.

Det viktigste for meg i hverdagen som yrkessjåfør er at jeg blir ivaretatt av arbeidsgiver på en god måte, og at jeg kan utføre en god jobb for dem og deres kunder i samsvar med HMS-reglene. En selvfølge er at bilen og utstyret er i topp stand og fungerer prikkfritt. 

Når jeg kjører går det mye i Trøkkerlista mi på spotify, og ellers mye prat i telefon med kollegaer. Jeg har egentlig ikke noen favorittstrekning. Jeg elsker å kjøre på nye ukjente plasser, men skal jeg velge ut en eller to må det være Hardangervidda eller Dovrefjell. 

På fritiden bruker jeg tid på familie og venner, og lufter bimmeren (BMW’N) litt."

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047