23948sdkhjf

HMK gir seg ikke - tar syv nye busser

Turbussmarkedet har vært blytungt det siste året. HMK rigger seg med for ny giv med syv nye Lions Coach.

BUSSTRANSPORT:

MAN Truck & Bus Norge AS har nylig levert syv MAN Lion's Coach turbusser til tradisjonsrike H.M. Kristiansens Automobilbyrå AS.

HMK har skaffet tre MAN Lion's Coach L på 13,9 meter og fire Lion's Coach C på 13,3 meter. Alle bussene har D26-motoren på 12,4 liter med en effekt på 470 hk og MAN TipMatic automatisert giring. 

2 fra andre merker også...

Dette er ikke de første MAN for HMK, som for øyeblikket har 28 busser, hvorav bare to er av andre merker.

– Vi har en langsiktig avtale om rullering av busser slik at vi har høy standard og lav alder på kjøretøyene våre, forteller Morten Stovner-Sørli, daglig leder i HMK.

– Med de største bussene får vi med oss to skoleklasser, for eksempel når det gjelder kjøring til og fra leirskole og andre arrangementer, sier han. Som alle turbuss-operatører har HMK lagt bak seg et altfor stille år. Stovner-Sørli ser frem til at samfunnet kan åpnes opp igjen og turister, lag og foreninger og andre igjen etterspør turbusser. Selskapet har en særlig sterk stilling i Oslo- og Østlandsområdet, men kjører dit det er behov.

Europas eldste

HMK er ikke bare Norges, men antagelig også Europas eldste transportbyrå som fremdeles er i drift. Selskapet ble etablert i 1873 da Vognmann Hans Martin Kristiansen startet selskapet 28 år gammel under navnet H.M. Kristiansens Vognmannsforretning.

Han kunne da tilby innbyggerne i Christiania luksuriøs hestetransport med 14 hester og fem vogner i stallen i Akersgaten. Da han døde 1936, hadde forretningen seks busser og fire syvsetere, i tillegg til seks hester og 12 bryllupskjøretøyer. Samme år ble firmaet et aksjeselskap og fikk navnet H.M. Kristiansens Automobilbyrå AS.

I dag har selskapet har vokst til å bli et konsern med datterselskapene Bislet Limousine, HMK Eiendom og Norske Turistbusser.

Kilde: Pressemelding fra MAN

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093